Foto: Alexander Trienitz / imago sportfotodienst / Profimedia

Istorijski dan za afrički selekciju.

Foto:Nova.rs
Foto: Promo

Košarkaška reprezentacija Zelenortskih ostrva došla je do istorijske prve pobede na Svetskim prvenstvima. Ova ekipa savladala je Venecuelu 81:75 u drugom kolu Mundobasketa koji se igra u Japanu, Filipinima i Indoneziji.

Pročitajte još

Afrička ekipa napravila je veliki preokret u drugom poluvremenu nadoknadivši. Nakon druge četvrtine delovalo je kao da Venecuela sigurnim koracima ide ka pobedi, ali Zelenortska ostrva su nadoknadila 13 poena zaostatka na krilima Betinja Gomesa, Vilija Tavaresa i Ivana Almeide.

Ova trojica košarkaša bili su najefikasniji na celom meču. Gomes je upisao 22 poena, Tavares 20 a Almeida šest. Veliki doprinos pobedi Zelenortskih ostrva dao je i Valter Tavares, košarkaš Real Madrida sa šest poena, ali i 14 skokova.

U redovima Venecuele, istakli su se David Kubiljan sa 15 poena, Jhornan Zamora sa14 i Garli Soho sa 13 poena. Venecuela je doživela i drugi poraz u isto toliko utakmica i na začelju tabele grupe F je, dok Zelenortska ostrva imaju polovičan učinak. Gruzija i Slovenija imaju po jednu pobedu i bez poraza su.

BONUS VIDEO Navijači Srbije u Manili pred meč sa Portorikom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar