Foto:Shutterstock/Rob Atherton/Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Idemo - konačno Manila, Filipini, Svetsko prvenstvo u košarci. Kreće šou, a Nova.rs je na licu mesta.

Foto: Promo
Foto:Nova.rs

Kao i na svim drugim velikim takmičenjima, Nova.rs biće ovaj put na Filipinima, gde je sve vreme i reprezentacija Srbije, pa ćemo zajedno moći da pratimo sva dešavanja na Mundobasketu.

Ako čitate ovaj tekst, znači da sam stigao u Manilu posle 24 sata puta, jer smo po lokalnom vremenu sleteli u ponoć, dok je u Srbiji šest sati manje koliko iznosi vremenska razlika.

PROČITAJTE JOŠ

Privilegija je biti deo jednog ovakvog događaja, pod uslovom da volite sport naravno. Nešto potpuno nepoznato, posebno, drugačije od svega.

Ej, Manila, Filipini, pa još Svetsko prvenstvo, pa još na mestu gde je naša reprezentacija pre 45 godina bila prvak sveta, baš u Manili te 1978.

Zato, očekujte mnogo zanimljivog i ekskluzivnog materijala, svakodnevna javljanja i uživo uključenja u danima kada budu igrali „orlovi“.

Reprezentacija pod imenom Srbija i dalje čeka na zlato, poslednje svetsko osvojeno je 2002, evropsko godinu ranije, takođe pod komandom Svetislava Pešića.

Sada su neki novi „orlovi“ otišli na Mundobasket, i to prilično oslabljeni bez Nikole Jokića, Vasilija Micića, Nikole Kalinića i ostalih, pa bi svetska titula bila istinska senzacija. Ipak, borba za medalju i odlazak na Olimpijske igre nisu nerealni za četu koju predvodi kapiten Bogdan Bogdanović, i sigurno da ima šansu i računicu da se domogne završnice.

Foto: Twitter/Košarkaški savez SRB/@KSSrbije

Kako god da bude, Nova.rs će za sve čitaoce direktno iz Manile da obezbedi sve detalje, informacije, intervjue, zanimljivosti i sve ono što ne bude u prenosu.

Kao i do sada imaćete prave i proverene informacije, a na jednom mestu ćete moći da pročitate sve od izveštaja, izjava sa lica mesta, analiza, istorijskih rezultata, do uobičajenog dana samih aktera i anegdota koje će obeležiti turnir.

Na sve to ste navikli tokom grend slemova, fudbalskog Mundijala i svih ostalih velikih takmičenja, sada je na red došla najbolja svetska košarka.

Zavirite sa nama na treninge koliko to bude moguće, pogledajte i kako izgleda čuvena hala „Araneta“ u kojoj će igrati „orlovi“, a u kojoj je naša reprezentacija te 1978. osvojila svetsko zlato.

Bićete u prilici da vidite sve one stvari koje se ne viđaju često, da iz dana u dan pratite košarkaše Srbije na velikom takmičenju.

Spremite se, čeka nas skoro 20 neponovljivih dana, zašto ne i sa istorijskom medaljom.

BONUS VIDEO Ispraćaj košarkaša na Svetsko prvenstvo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar