Đanmarko Poceko
Đanmarko Poceko; Foto: AP Photo/Michael Sohn

Ponovo je bio u centru pažnje.

Foto:Nova.rs
Foto: Promo

Selektor košarkaša Italije Đanmarko Poceko, ponovo je napravio šou. Ovoga puta nakon pobede njegove ekipe protiv Filipina u trećem kolu Mundobasketa.

Pročitajte još

Italija je ovom pobedom obezbedila učešće u narednoj fazi Svetskog prvenstva gde će joj protivnik biti reprezentacija Srbije. U grupi je još i Dominikanska Republika dok četvrti učesnik još uvek nije poznat.

„Ovde je gužva kao u saobraćaju napolju (smeh). Gde je Pakjao, gde je? Opet nije došao, boji se? A, zbog saobraćaja ga nema…“, odmah nakon meča je počeo šou Poceka.

Uputio je iskrene čestitke domaćinu.

„Čestitam ekipi Filipina, uradili su fantastičan posao, ne samo danas. Treba da budu ponosni na svoje igrače. Izgubili su sve utakmice, ali su se sjajno borili. Klarkson je velika zvezda, ali se sjajno ponašao i to me je iznenadilo. Igra sa mnogo emocija… Na prvom meču je bio mnogo tužan posle pete lične“, rekao je Poceko.

Otkrio je šta je radio posle poraza od Dominikane.

„Volim moje igrače. U hotelu posle poraza od Dominikane hteo sam da skočim iz hotela, ali na sreću ne mogu da se otvore prozori. Ali siguran da bi me neko od Filipinaca sačekao da sam uspeo da skočim i spasao. Mnogo sam patio, ali imam sjajne igrače i volim svakog od njih. Volim i predsednika Saveza, poslednja tri dana me je tretirao kao otac sina. Nismo imali laku grupu… I zato se voli košarka, ne zbog putovanja i priča o sistemu“, rekao je selektor Italije.

Prvi put Italija ima dva dana pauze, i selektor je otkrio koliko to znači njegovoj ekipi.

„Mnogo će nam značiti, mnogo. Moramo da se odmorimo, neki su mnogo igrali večeras. Takođe moramo da iskoristimo to vreme da popravimo neke stvari koje nisu radile kako smo hteli… Ali lopta nam se dobro kretala za razliku od prošlih utakmica. Protiv Srbije igraćemo našu normalnu košarku (sada su igrali drugačiju odbranu zbog Klarksona), znamo da su oni veliki tim. Malo ćemo odmoriti, popiti nekoliko piva i onda od sutra misliti o Srbiji“, zaključio je Poceko.

BONUS VIDEO Trening košarkaša Srbije pred Južni Sudan

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar