Foto:fiba.basketball

Selektor košarkaša Srbije Svetislav Pešić nije zadovoljan zbog toga što su u prve dve utakmice Mundobasketa povređena dva igrača našeg tima.

Foto:Nova.rs

Sve utakmice Mundobasketa pratite u direktnim prenosima uz SBB na kanalima Sport kluba.

Srbija je u prvom meču pobedila Kinu 105:63, u drugom je savladala Portoriko 94:77 u ponedeljak popodne i sada joj u sredu sledi meč sa Južnim Sudanom kojim se završava grupa B.

Oba dosadašnja meča su dubijena dvocifrenom razlikom i ubedljivo, ali je u prvom naš tim ostao bez Filipa Petruševa, a posle drugog bez Alekse Avramovića.

„Dva različita poluvremena, prvo je bilo savršeno, izvanredno, ušli smo sa jakom tenzijom, nismo im dali otvorene šuteve, a to je šuterska ekipa. To su pokazali u trećoj četvrtini i tu opuštanja nema. Ovo je prvenstvo sveta, ovo nije Ol-star utakmica, i tako dalje. Ništa novo ne mogu da kažem. Razigrali su se u drugom poluvremenu, a protivnik igra koliko mu dozvoliš, staro pravilo. Ne razmišljam više o ovom meču, završena je priča za nas“, rekao je Pešić posle meča.

Sledeću utakmicu Srbija igra u sredu od 10 časova po srpskom vremenu i to za overu prvog mesta u grupi jer je Južni Sudan pobedio Kinu.

„Nemamo vremena, pokušavamo da od svakog meča profitiramo, najvažnije je da smo pobedili. Važno je i naučiti iz ovih mečeva, ako ne naučiš nešto, nije dobro. Na kraju smo pobedili zasluženo, u trećoj deonici smo kao u fudbalu ali im loptu u ruke. Pokazali su taj ponos. Nije lako voditi sa 30 razlike na poluvremenu, a to su igrači koji znaju košarku“, navodi Pešić.

Na pitanje o stanju povrede Alekse Avramovića samo je slegao ramenima… To je verovatno jedino moglo da mu pokvari proslavu 74. rođendana, za koji je dobio i pesmu navijača sa tribina hale „Araneta“.

Na to je rekao da gotovo nije čuo, jer je bio koncentrisan samo na dešavanja na terenu, ali se zahvalio navijačima.

Što se tiče Južnog Sudana, Pešić je istakao kako su trenirali i na dan utakmice, iako su igrali rano, od 16.00 po lokalnom vremenu, pa nije praksa da se pre toga ulazi u halu.

„Ne mogu mnogo da kažem jer sam ih gledao samo usput. Više sam bio koncentrisan na nas i na našu igru. I dalje se bavim našom igrom. Pogledaćemo u kom su oni stanju, ali očigedno da se radi o dosta atletskoj ekipi, Džons je izvanredan igrač. Oni su pogodili 15 trojki protiv Kine, a to je prevedeno na matematiku 45 poena“, zaključio je Pešić.

BONUS VIDEO: Pešić: Odmah se popravite, nemojte da se brukamo!

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar