Nikome nije bilo lako.

Selektor Srbije Svetislav Pešić obratio se novinarima uoči meča naše selekcije sa Italijom, ali je pre meča prvo pičao o povredi Boriše Simanića.

PROČITAJTE JOŠ

„Najvažnija vest je da je Boriša operisan i da je u dobrom stanju sada. To je važno pre svega za njega i njegovu familiju, a i za nas. Ne samo što je naš igrač nego je Boriša omiljen kod svih naših igrača i kod trenera. I ja odavde želim da mu pošaljem zagrljaje i poljupce, da izdrži još jedan dan, to će biti kriza, operacija je uspela. Velika je pomoć doktora koje je organizovao naš profesor Radovanović, u lošoj situaciji dobro je da je profesoor bio sa njim i da se tako završilo. To je bio šok za sve nas, nismo očekivali da taj uarac koji je dobio može da bude ne bolan, nego tragičan, ali dobro je da se dobro završilo. Ekipa je bila celu noć… Tražila se dodatna krv, jer je mnogo krvario, ali sve se dobro završio i svi želimo da se dobro oporavi“.

Osvrnuo se i na meč sa Italijanima.

„Italija naša četvrta utkamica, odlično se znamo, jedni druge, oni ne menjaju sastav godinama. Vrlo su uigrani, napredlivali su i ništa nisu menjali u načinu igre a kod nas je sve drugačije, mi smo skroz nova ekipa. Naša prednost je velika želja i motivacija, samo da motivacija ne vrati kao bumerang. Treba da budemo mirni i da se držimo plana igre, i onda ćemo tu utakmicu da pobedimo. Ne sumnjam da smo spremni za taj izazov“.

Zadovoljan je i oporavkom Alekse Avramovia i Filipa Petruševa.

„Uspeli smo da ih sačuvamo, trenirali su, osećaju se dobro i to je lepa vest“.

Orlovi su u prve tri utakmice do vrha napunili mrežice Kine, Portorika i Južnog Sudana, a dodatnu motivaciju dala im je Mozzart fondacija koja za svaki poen donira 1.000 dinara, a za svaku trojku 10.000 dinara. Na samo tri meča u grupnoj fazi takmičenja prikupljeno je 694.000 dinara, koji će se usmeriti za razvoj sporta među školarcima.

BONUS VIDEO Nova.rs na treningu Amerikanaca, imaju halu na šestom spratu hotela – skroz su drugi svet

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar