Mrkela: Ljut sam na igrače, pričao sam sa Stankovićem

Fudbal 26. avg. 202014:52 > 11:43
Podeli:
Mrkela i Stanković o pojačanjima i prelaznom roku
Foto: Starsport

Mitar Mrkela, sportski direktor Crvene zvezde, bio je nezadovoljan posle trijumfa u Tirani minimalnim rezultatom.

Crveno-beli su zahvaljujući golu Tomanea izborili plasman u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, ali daleko od toga da su na „Marakani“ zadovoljni.

PROČITAJTE JOŠ

„Hoću da čestitam igračima i stručnom štabu pobedu i plasman u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. Ovo je četrnaesti protivnik zaredom koga smo u godinama za nama pobedili i izbacili na našem putu ka zacrtanom cilju. Prešli smo neverovatan put i velikim pobedama i sjajnim rezultatima klub smo doveli sa 209. na 55. mesto na UEFA rang listi. Jeste to veliki uspeh i treba da budemo ponosni zbog toga. Ali to je prošlost. Moramo da se okrenemo onome što nas čeka sutra. Naši igrači moraju da shvate da Crvena zvezda raste iz dana u dan, i da rastu i naša očekivanja i očekivanja naših navijača i medija i celokupne javnosti. Moraju da shvate da igrajući za Zvezdu imaju ogromnu odgovornost. Nije važno samo da se pobedi nego je važan i način na koji Zvezda pobeđuje. Ne sme da se igra onako kako je Zvezda igrala u Tirani. Igrali smo nedopustivo slabo. To nije Zvezda koju želim. Na aerodromu sam razgovarao i sa Dekijem Stankovicem i on je svestan svega. Ali o detaljima neću, jer želim da to ostane unutar naše kuće. Napravili smo dobar tim, možda i najbolji u poslednjih šest godina i normalno da su očekivanja velika“, ističe Mitar Mrkela.

Foto: FK Crvena zvezda

Sportski direktor šampiona Srbije ne želi da psihološki pritisak koji je bio prisutan u Albaniji posluži kao alibi priča.

„Jeste bio pritisak oko ove utakmice, ali to je Zvezda. Uvek je neki pritisak. Rekao sam već ranije, a sada ću ponoviti – ko nije spreman da igra, da radi i da živi pod pritiskom, taj nije za Crvenu zvezdu. Nezadovoljan sam i ljut, neću reći da sam razočaran, jer smo pobedili. Samo zbog pobede to neću reći. Sve ostalo nije valjalo i ovako više neće moci. Predstoje nam razgovori sa igračima. Moraju da menjaju svoj karakter i svoje navike. Moraju da budu hrabriji i odvažniji, moraju da budu svesni da nose dres Crvene zvezde. Nema u Zvezdi minulog rada i samozadovoljstva. Verujem u trenera Dejana Stankovića i njegov stručni štab, verujem u ove igrače. Imamo vremena do trećeg kola i 15. septembra da ispravimo sve uočene greske i rešimo probleme. Mora ovo mnogo bolje. Čeka nas još mnogo posla“, zaključio je Mrkela.