Foto: Tanjug / AP Photo/Jed Jacobsohn, Pool

Džejson Tejtum je blistao do finala NBA lige i bio je jedan od glavnih razloga zašto su se Boston Seltiksi u njemu našli.

Golden Stejt Voriorsi su u noći između ponedeljka i utorka poveli sa 3:2 u seriji, pobedom 104:94.

PROČITAJTE JOŠ:

Jedan od najzaslužnijih za taj trijumf, bio je dugo osporavani Endrju Vigins, koga je svojevremeno pratio neviđeni „hajp“.

Poredili su ga čak i sa Lebronom Džejmsom, što je sve bilo veliki teret za Kanađanina, kada se našao u ligi 2014. kao prvi pik.

Posle šest godina u Minesota Timbervulvsima, Vigins je prešao u Golden Stejt i u petoj utakmici je ubacio 26 poena Bostonu, čija je „prva violina“, Tejtum, imao 27.

Tejtum se zbog učinka u finalu našao na udaru brojnih kritika, naročito nakon Viginsove partije. I to zbog jedne stare izjave, kada je Tejtum još bio klinac.

Danas 24-godišnji krilni igrač Boston Seltiksa je pre deset godina izjavio nešto što su mu sada „izvukli iz fioke“.

„Džabari Parker je bolji od Endrjua Viginsa“, napisao je Tejtum još 2012. posle čega su NBA fanovi počeli da ga „uništavaju“ komentarima na društvenim mrežama.

Neki su pravili montaže Viginsa kao lovca, drugi su se pitali da li je komentar Tejtuma lažan, a treći da je Vigins ipak ispao daleko bolji od Parkera, koga su uglavnom povrede sprečile da pokaže mnogo više u ligi.

Tejtum se tako na meti kritika našao još jednom nakon što ga je Nemanja Bjelica izvrsno čuvao u posedima kada bi bio na glavnoj zvezdi Bostona, u utakmicama koje su prethodile petoj.

BONUS VIDEO: Ivica Zubac o Jokiću, idealnoj balkanskoj NBA petorci i igranju za Hrvatsku

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar