Foto: Starsport

Dalibor Ilić, krilni centar, osvojio je trofej Kupa Radivoja Koraća pošto je Crvena zvezda u Nišu savladala Partizan sa 85:79 u finalu.

Foto: Promo

Tipuj na domaću košarku uz MaxBet!

Imao je konačno zapaženu ulogu i vreme u rotaciji Zvezde, što je opravdao partijama na terenu što može da raduje trenera Janisa Sferopulosa.

Nakon meča je izneo svoje prve impresije po osvajanju titule Kupa Radivoja Koraća.

PROČITAJTE JOŠ

“Ostvarili smo jedan od ciljeva koje imamo ove sezone. Drago mi je da sam pomogao timu da dođemo do trofeja. Sada nam sledi pauza pa da nastavimo dalje sa procesom ka ostvarivanju sledećih”, počeo je Ilić.

U „Čairu“ nije bilo incidenata, ni na terenu ni na tribinama.

“Godinama igramo Kup, ovde godine je bila još vrelija atmosfera, stvarno i jedni i drugi navijači su bili tu, drago mi je da smo osvojili trofej i doneli radost našim navijačima. Daje nam ta atmosfera dodatnu energiju i motiv da se borimo još jače i istrajemo.”

Foto: TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIĆ

Osvrnuo se zatim i o igri iskusnog plejmejkera Zvezde Miloša Teodosića.

“Čast mi je da budem njegov saigrač ove sezone. Pokazao je zašto se vratio i da je Zvezda njegov život. Sigurno mnogo lakše, kad imam priliku da igram lakši je prijem kad je on na terenu.”

Pored Dalibora priliku na Kupu je dobio i mladi Andrej Kostić koji je osvojio prvi trofej u karijeri.

“Velika stvar za njega, dobio je isto prostor, mislim da je iskoristio priliku koju je dobio. Na njemu je da nastavi da trenira i mislim da za budućnost ne treba da se brine.”

Za kraj je objasnio šta lično osvojeni trofej znači za njega.

“Znači mi na polju samopouzdanja, nadam se da ću u nastavku sezone nastaviti sa ovim partijama i doprineti kako sebi tako i klubu da ima što uspešniju sezonu”, zaključio je Ilić.

BONUS VIDEO Miloš Teodosić posle finala Kupa 2024.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar