Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju Panatinaikos (sreda, 19) u poslednjoj utakmici za 2020. godinu, u okviru 17. kola Evrolige.

Crveno-beli nakon promene trenera igraju prvu evropsku utakmicu, protiv „zelenih“ iz Atine, koji u poslednje četiri utakmice u domaćem prvenstvu i Evroligi imaju tri pobede.

Jedini poraz PAO je doživeo od Makabija u Tel Avivu, a odluka je pala u poslednjem minutu, nakon spektakularne utakmice nekadašnjeg igrača Crvene zvezde Nemanje Nedovića.

PROČITAJTE JOŠ

Zvezda ima učinak 5-11, dok je Panatinaikos odigrao meč manje i ima 5 pobeda i 10 poraza.

„Spremamo se za duel sa Panatinaikosom sa nadom da ćemo odigrati bolje nego što je to bilo u prethodnom duelu, uz opterećenja koja su prisutna i izostanke pojedinih igrača, trudićemo se da damo u sredu maksimum. Panatinaikos je u više navrata pokazao da ima kapacite da odigra dobro, imaju odlične igrače, fizički potentne. Očekuje nas težak meč, kada bih upoređivao sa Laktašima, ovaj meč ima drugu konotaciju“, rekao je trener Dejan Radonjić.

Povratnik na klupu crveno-belih ne može da računa na sve adute.

„Pored Lojda i Noka, Hol nije spreman, a Simonović je bolestan. Zato sa ovih 12 igrača moramo da odigramo maksimalno kako bismo odgovorili svih 40 minuta na fizičku igru Panatinaikosa, na stvari koje rade u odbrani i napadu. Ako tako budemo konkurentni do samog kraja, i ukaže nam se prilika da dođemo do pobede, to bi zaista bilo sjajno“, rekao je novi-stari trener Zvezde.

Ovo će biti 13. duel dva tima u elitnom takmičenju, a PAO vodi 7-5 u pobedama.

„Moramo da damo naš maksimum u ovom trenutku, sve što imamo. Da odigramo sa velikom energijom. Moramo da pronađemo način da odbranimo našu kuću, da iskoristimo prednost domaćeg terena, mada bi to zaista bio domaći teren sa našim navijačima na tribinama. Dakle recept je jednostavan, mnogo energije, želje i koncentracije, te jaka odbrana kojom bismo mogli da poremetimo njihov ritam i način igre“, rekao je Ognjen Dobrić.

Utakmica Crvena zvezda – Panatinaikos igra se u sredu od 19 časova u hali „Aleksandar Nikolić“, uz svo poštovanje kovid protokola.

Već drugog dana 2021. crveno-beli će ponovo na teren, u utakmici 13. kola ABA lige, protiv Zadra u Beogradu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar