Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Oba srpska tima će prema prognazama poznatog portala završiti van Top 8 u Evroligi

Renomirani košarkški portal „BasketNews“ objavio je takozvanu „power ranking“ listu pred početak nove sezone u Evroligi.

Za pomenuti portal uglavnom rade litvanski novinari, u istraživanje je bilo uključeno 17 stručnjaka, a prema analizi Crvena zvezda i Partizan nisu u Top 8 fazi.

PROČITAJTE JOŠ:

Bodovanje je izvedeno tako što su košarkaški eksperti rangirali timove sa poenima od jedan do 18, što je na kraju dalo konačne rezulatate prema kojima je Real Madrid prvi favorit za titulu.

Partizan je na 10. poziciji uz sledeće objašnjenje:

„Željko Obradović se vraća u Evroligu, a iza njih je turbulentna sezona gde su prerano eliminisani iz Evrokupa uprkos tome što su glasili za jedne od favorita. Partizan je dobio pozivnicu i ponovo se nalazi u Evroligi, a evropskoj košarci su se odužili interesantnim sastavom koji čine između ostalog: Kevin Panter, Zek Ledej, Alen Smailagić, Jam Madar… Pritom, doveli su ovoga leta Dantea Egzuma, Danila Anđušića, Džejmsa Nanelija i Janisa Papapetrua, a Matijas Lesor se vratio u tim. Na papiru imaju strašan tim, pa ćemo videti da li će ostati blizu ili će pronaći način da se nađu među 8 najboljih“.

NE PROPUSTITE:

Što se Zvezde tiče ona je tek na 15. poziciji.

„Crvena zvezda je prošle sezone bila blizu plasmana u plej-of, ali su napravili mnogo promena i sledi im nova runda dokazivanja. Ključni igrači poput Nikole Kalinića, Nejta Voltersa, Ostina Holinsa i Dejana Davidovca napustili su tim, a otišao i komandant Dejan Radonjić koga je „uzeo“ Panatinaikos. Uprkos tome, stigli su Nemanja Nedović, Džon Holand, Hasan Martin i Filip Petrušev, a na klupi je devitant Evrolige Vladimir Jovanović koji ima 38 godina i pokušaće da pobedi što više može“, stoji u objašnjenju.

Iza Reala koji je prvi sa 291 poenom, nalazi se dvostruki uzastopni šampion Efes sa 279, dok je treća Barselona sa 274 poena.

U Top 8 fazi prema istraživanju nalaze se još Olimpija Milano, Olimpijakos, Monako, Fenerbahle i Bajern.


Kompletan spisak izgleda ovako:

1. Real Madrid
2. Anadolu Efes
3. Barselona
4. Olimpija Milano
5. Olimpijakos
6. Monako

7. Fenerbahče
8. Bajern Minhen
9. Virtus Bolonja
10. Partizan
11. Makabi
12. Panatinaikos

13. Valensija
14. Baskonija
15. Crvena zvezda
16. Žalgiris
17. Asvel
18. Alba

BONUS VIDEO Ludnica u Areni: Grci napravili šou, podrhtava hala

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare