Foto: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Evroligaški igrači bi mogli da se odazovu na pozive reprezentacija u novembru

Jaz između Evrolige i FIBA godinama je postajao sve veći, ali se prema poslednjim informacijama čini da stvari idu ka boljem.

Naime, FIBA namerava da pomeri utakmice reprezentacije u novemabrskom prozoru, kako bi i evroligaški igrači mogli da igraju za svoje nacionalne timove.

Iako još nije ozvaničeno, FIBA hoće da pomeri termine odigravanja utakmica za dan unapred.

PROČITAJTE JOŠ:

Tako će Srbija umesto 10. i 13. novembra protiv Velike Britanije i Turske igrati 11. i 14. novembra.

Dan razlike možda na prvi pogled ne izgleda mnogo, a Partizan i Zvezda svoje evroligaške mečeve igraju 10. i 11. novembra, pa je pitanje da li će njihovi igrači moći da igraju za reprezentacije.

Postoji i mogućnost da Evroliga pomeri termine za dan ranije i da se sve utakmice tog kola igraju istog datuma, ali to je još u domenu teorije.

Naravno, ne bi samo Srbija bila jača, ali bi joj to mnogo značilo, s obzirom na to da je nedavno poražena od Belgije i Letonije u kvalifikacijama za Mundobasket 2023. godine.

U desetom kolu Evrolige za 10. novembar zakazane su utakmice: ASVEL – Žalgiris, Olimpijakos – Partizan, Alba – Bajern, Makabi – Barselona i Real – Efes. Dan kasnije na programu su mečevi: Fenerbahče – Crvena zvezda, Panatinaikos – Baskonija, Valensija – Monako i Olimpija Milano – Virtus.

Ostaje da se vidi da li će Evroliga napraviti korak ka „pomirenju“ ili će sve ostati za sada na ovom „malom“ potezu FIBA.

Klubovi nemaju obavezu da puštaju košarkaše da igraju za reprezentacije.

BONUS VIDEO Jokić: Želim da budem Tim Dankan Denver Nagetsa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar