foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Sada u ABA ligi ima šansu da pokaže zašto i koliko vredi

Mladi srpsko-hrvatski košarkaš Mario Nakić u predstojećoj sezoni nosiće dres Igokee, ali još uvek nije odlučio za koju će reprezentaciju igrati.

Nakić je pre Igokee igrao u Andori, a nosio je i dres Real Madrida, za koji je nastupao i u mlađim kategorijama.

„Ne bih rekao da mi je dolazak u Igokeu korak unazad. Već sam i izjavio da ne razmišljam o mom dolasku na taj način, već smatram ovo super prilikom jer Igokea ostvaruje dobre rezultate i u ABA ligi i u Ligi šampiona. Takođe je klub koji je izbacio puno igrača i koji su kasnije prešli na veću stepenicu. Srećan sam što sam ovde i mislim da je to dobro za mene i zasad sam zadovoljan. Došao sam da radim i da se dokažem“, rekao je Nakić.

PROČITAJTE JOŠ:

Igokea će na startu ABA lige igrati protiv Mornara, a dobru formu pred start sezone pokazala je osvajanjem Liburnia kupa, gde je u finalu savladala Cividale 97:75. Pre toga je u polufinale pobeđena Pardubica.

„Nije bila lagana utakmica protiv češke ekipe, otvorili smo dobro i mislim da smo držali neku razliku, ali onda su usledili padovi u odbrani. Nedostaje nam još da se taktički uigramo, ovo su nam sada bile prve utakmice s dva plejmejkera, tako da se i dalje uigravamo, ali sve u svemu, najbitnije su pobede“.

Nakić je na Evrobasketu navijao za Srbiju i Hrvatsku, ali je pratio i ostale reprezentacije iz regiona.

„Imam mnogo prijatelja u svim ekipama iz regije pa sam navijao i za Sloveniju, Crnu Goru, BiH… Pratio sam sve utakmice, nažalost, rezultati nisu na kraju bili najbolji, ali naši ljudi su uvek navikli na medalje. Svaka čast svim reprezentacijama i momcima, sigurno su dali sve od sebe i odigrali najbolje što su mogli, ali to je košarka, sledeće takmičenje mislim da ćemo ostvariti bolje rezultate“.

Mario je sin proslavljenog košarkaša Partizana Iva Nakića, a može da nastupa i za hrvatsku i za srpsku reprezentaciju. Ipak, još nije doneo konačnu odluku.

„Odabir reprezentacije? O tome ćemo kad bude vreme za to“, zaključio je Nakić.

BONUS VIDEO Micić otkrio s kim radi na mentalnom planu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar