Ognjen Dobrić, Nikola Ivanović i Marko Simonović
Ffoto: /STARSPORT

Crvena zvezda započela je rekonstrukciju tima za sledeću sezonu, a već u petak je predstavila dva velika pojačanja. Ipak, sve su češće glasine da se crveno-beli neće zaustaviti na tome.

Zvezda je u petak objavila da su novi igrači postali Nikola Ivanović i Luka Mitrović, koji su prethodne sezone nosili dres Budućnosti.

PROČITAJTE JOŠ

Ivanović među crveno-bele stiže nakon dobre sezone u timu iz Podgorice, sa kojim je igrao finale ABA lige, u kom je upravo Zvezda bila bolja sa 3-2 u seriji.

Na 34 utakmice u regionalnom takmičenju, računajući i plej-of, Ivanović je postizao u proseku 12.9 poena, uz 4.9 asistencije po meču, i bio je jedan od najzaslužnijih za sjajne rezultate koje su Podgoričani postizali.

Ovaj 27-godišnji plejmejker u karijeri, koju je započeo u Mornaru, je nastupao za Budućnost od 2011. do 2015. godine, potom je godinu dana proveo u Megi, odakle je 2016. otišao u grčki AEK, iz kog je bio na pozajmici u Orlandini.

U Budućnost se vratio 2017. godine, i bio jedan od najzaslužnijih za osvojenu titulu ABA lige 2018. godine

Nedugo nakon njega je objavljen i povratak bivšeg kapitena crveno-belih.

Mitrović je sa Zvezdom potpisao ugovor na dve godine i drugi je igrač Budućnosti koji je u jednom danu potpisao ugovor sa šampionom Srbije i osvajačem ABA lige. Mitrović je u Zvezdi igrao od 2012. do 2017. godine i u tom periodu sa klubom tri puta osvojio ABA ligu, tri titule prvaka Srbije i četiri Kupa Radivoja Koraća.

Posle Crvene zvezde je igrao u Nemačkom Bambergu, Manresi, Hapoelu iz Jerusalima, a deo prošle sezone proveo je u dresu Budućnosti.

Ipak, crveno-beli nemaju nameru da stanu na tome.

Sve se češće može čuti da bi dres Zvezde mogli da zaduže Stefan Jović i Aleksa Avramović, reprezentativci Srbije koji se u ovom trenutku nalaze na „Akropolis kupu“ u Atini.

Jović je u februaru napustio Himki zbog lošeg finansijskog stanja, a od tada je bez angažmana. Tada su i počele priče o povratku u Beograd, a po završetku sezone su one sve glasnije.

Rekorder Evrolige po broju asistencija na jednom meču (19 asistencija imao i Fakundo Kampaco) mogao bi da bude jedan od najvažnijih šrafova u filozofiji igre Dejana Radonjića sa kojim je imao uspešnu saradnju.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Avramović igra na poziciji beka, a 2016. godine je u dresu Borca iz Čačka proglašen za MVP Prve lige Srbije.

Nakon toga ga je put odeo u Varese, gde je iz sezone u sezonu igrao sve bolje. Poslednje sezone u italijanskom klubu beležio je 17,7 poena, 3,4 skoka i tri asistenciju po meču (43,8 odsto iz igre, 39,5 za tri).

On je tokom 2019. godine stigao u Unikahu u transferu vrednom 530.000 evra, a na pozajmici u Estudijantesu je prosečno beležio 14,7 poena.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare