Foto: Djordje Kostic / Starsport

Košarkaši Crvene zvezde gostuju ruskom Himkiju u okviru šestog kola takmičarske sezone u Evroligi.

Regionalni predstavnik u kontinentalnom takmičenju je dosad odigrao četiri utakmice i ima po dve pobede i poraza.

PROČITAJTE JOŠ

Zvezda je u prethodnom kolu zabeležila veliku pobedu nad moskovskim CSKA, u Beogradu, posle produžetka.

Trener crveno-belih Saša Obradović je uoči meča rekao da Himki u dosadašnjem delu sezone nije pokazao ni pravo lice ni celu ekipu.

„Sem Stefana Jovića, cela ekipa je na okupu. Verujem da ovu utakmicu vide kao priliku da se vrate na neki kolosek. Mi ipak treba da razmišljamo samo o nama, i taj neki kondicioni deo, možda možemo fizičkom igrom svih 40 minuta da tražimo našu šansu za pobedu“, naveo je Obradović.

Rusku ekipu sa klupe predvodi Rinas Kurtinaitis.

„Zvezda je izuzetno kvalitetna ekipa, koju krasi izuzetno jaka i čvrsta odbrana. Centralna figura u napadu je Džordan Lojd koji ima apsolutnu slobodu, a on tu slobodu i poverenje opravdava na parketu. Naš priroritet u meču koji sledi, biće da zaustavimo Lojda, odnosno da njegov procenat realizacije smanjimo na što je moguće manju meru. Pored toga, Zvezda podjednako dobro igra na svom terenu i u gostima. To što igramo kod kuće ne znači ništa, jer nećemo imati podršku navijača. Očekujem izuzetno tešku, čvrstu i agresivnu utakmicu, veliku borbu za svaku loptu, a kao i svi u timu, očekujem da ćemo pobediti Crvenu zvezdu“, naglasio je Kurtinaitis.

Meč počinje od 18.00, a tekstualni prenos ćete moći da pratite na našem sajtu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar