Željko Obradović Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Dolazak Željka Obradovića na klupu Partizana lančano je doveo do dolaska nekoliko sjajnih košarkaša, ali je ekipa koju će Žoc izvesti na parket na premijeri još uvek daleko od gotove.

PROČITAJTE JOŠ:

Početak je obećavao, pa su u kratkom periodu među crno-bele stigli Kevin Panter i Zek Lidej iz Olimpije Milano, potom Aleksa Avramović, koji je povezivan sa Crvenom zvezdom, te na kraju i Rodions Kurucs, letonski košarkaš koji je privukao pažnju nastupima u NBA ligi.

Ipak, ubrzo je sve utihnulo, početna lavina je zaustavljena, uprkos tome što su sa Partizanom povezivani Kej Si Rivers, Vladimir Micov, Nemanja Bjelica, Otelo Hanter, Ekpe Judo, između ostalih.

Judo je završio u Virtusu iz Bolonje, Micov je karijeru nastavio u ekipi Budućnosti, Bjelica je ostao na nivou spekulacija, a u nedelju se kao glasina pojavio i Kevin Pangos.

Zasad, čuveni Žoc je rešio nekoliko stvari, ali tim nije ni izbliza formiran. Panter dolazi kao elitni napadač koji je u stanju da zatrpa svačiji koš, pa problema sa te strane crno-beli, bar dok je on na parketu, ne bi trebalo da imaju.

Kevin Panter
Foto: EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS

Kada je skok u pitanju, crno-beli su doveli najboljeg skakača Olimpije iz Milana, Zeka Lideja, kog krase i dobar šut spolja, te pouzdanost kada su u pitanju poeni.

Lidej gotovo uvek isporuči oko desetak poena i donosi ekipi stabilnost.

Solidnu odbranu i napadački potencijal Partizan će dobiti i u Aleksi Avramoviću, kom će sezona pod Obradovićem biti ključna u tome da li će uspeti da napravi iskorak ili ne.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

I na kraju, na poziciji krila u klub je stigao Rodions Kurucs, letonski košarkaš kom je predviđana blistava budućnost u NBA ligi, ali je sticajem okolnosti pao u zapećak u Americi, pa je pala odluka da se vrati u Evropu.

On bi trebalo da bude ono što je u vreme Duška Vujoševića bio Davis Bertans – igrač koji bi doneo sasvim novu dimenziju igri zahvaljujući šutu spolja.

Problem je odbrana, takođe je pitanje kako će se uklopiti, ali ako se privikne na Partizanov sistem, mogao bi da bude najbolji igrač crno-belih, a možda i celog Evrokupa. No, ovo je tek delić „slagalice“.

Foto: KK Partizan

Crno-belima su preostale dve najvažnije pozicije za rešiti – plejmejkera i centra. Partizanu nedostaje prava prva „violina“, a brojni odlasci iz kluba oslabili su i poziciju pod košem.

Da li će u Humsku stići neko veliko ime poput Kostasa Slukasa biće poznato u najskorijoj budućnosti.

Jedino što je sigurno jeste to da su crno-beli još u procesu rekonstrukcije, pa bi u narednim nedeljama Obradović trebalo da dobije kompletno sklopljen mozaik.

I tim kadar da pokuša da u Humsku vrati titulu prvaka ABA lige, ali i dođe do same završnice Evrokupa i tako obezbedi mesto u Evroligi.

BONUS VIDEO: Kris Pol sa Finiksom hoće svoju prvu NBA titulu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar