Amsterdam
Foto: EPA-EFE/SANDER KONING

Srpska basket ekipa Zemun, svetski šampion iz 2017. godine, boravila je nekoliko dana u Holandiji.

Na poziv nacionalne federacije Holandije, Marko Dugošija, Lazar Rašić, Nebojša Bošković i Bogdan Dragović, četiri dana proveli su u Amsterdamu, kako bi „sparingovali“ s holandskim timom, koji se spremao za olimpijske kvalifikacije u Indiji.

„Prijalo nam je što smo na kratko prekinuli pripreme u Beogradu i imali priliku da odemo u kamp jedne tako ozbiljne ekipe i s njima treniramo. Veoma smo zadovoljni kako je sve proteklo“, rekao je Marko Dugošija.

PROČITAJTE JOŠ

Nakon što su u Beoradu zbog kampa Zemunaca boravili nacionalni timovi Mongolije i Kanade, sada su momci iz srpske prestonice imali još jedan internacionalni sparing.

„Drago nam je da smo radom u prethodnom periodu stekli dobru reputaciju, a treninzi sa ovim timovima i nama znače, kako bi se što bolje pripremili za sve što nas čeka ove sezone“.

Pandemija izazvana koronavirusom stopirala je sportska dešavanja u čitavom svetu, a to je uticalo i na početak nove FIBA 3×3 turneje, koji je odložen do daljeg.

„FIBA je otkazala sve turnire za prva dva meseca sezone, pratimo situaciju, nadamo se brzom početku i da će ovaj virus napraviti što manje štete, kako u našoj zemlji, trako i čitavom svetu“, zaključio je Dugošija.

Momci iz Zemuna potencijalni su reprezentativci Srbije i mogli bi da budu deo tima koji će našu zemlju predstavljati na Olimpijski igrama, koje su takođe neizvesne zbog pomenute pandemije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram