Marina Maljković
Marina Maljković Foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

Veliki uspeh.

Košarkašice Fenerbahčea predvođene Marinom Maljković postale su šampionke Evrope nakon što su u finalu Evrolige savladale Mersin rezultatom 99:60.

Selektorka reprezentacije Srbije tako je ostvarila najveći uspeh u klupskoj trenerskoj karijeri i uradila ono što je sa turskim klubom u muŠkoj konkureniji uspeo Željko Obradović.

PROČITAJTE JOŠ

Žoc je svoju devetu i za sada poslednju titulu osvojio 2017. godine, a nije propustio priliku da čestita koleginici.

Upravo je o tome pričala i Marina Maljković posle meča.

„Dobijala sam poruke od ljudi koji znaju nešto o košarci, a među njima je i Željko Obradović, i rekli su da 30 godina nisu gledali bolju utakmicu šro se tiče napada i odbrane. Zamislite kako se ja osećam povodom ovoga? Impresivno je, rekla je Maljković posle utakmice.

Zanimljivo je da je svoju prvu evropsku titulu uzela na isti dan kada i Željko prvu sa Partizanom pre 31 godinu 16. aprila, a samo dan kasnije u odnosu na titulu koju je njen otac Boža Maljković osvojio sa Limožom pre tačno tri decenije 15. aprila protiv Benetona.

View this post on Instagram

A post shared by Sport Klub (@sport.klub)

Srećna sam jer sam osvojila titulu na ovaj veliki praznik, a privatno što se to dogodilo tačno nakon 30 godina kada je moj otac bio šampion Evrolige sa ekipom Limoža”, rekla je posle meča.

Zanimljivo je i da je ovo istorijsko ddostignuće da otac i ćerka osvoje Evroligu kao treneri što nije uradio niko u istoriji evropske košake.

Koliko je meč bio veliki govoi i to što ga je na društvenim mrežama komentarisao Lebron Džejms.

On je oduševljeno reagovao na poteze Amerikanke Kajle Mekbrajd.

BONUS VIDEO Koreografija navijača Partizana na meču sa Panatinaikosom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar