Foto: Starsport

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović kaže da je čudo kako su crno-beli pobedili poljskog predstavnika Šljonsk u Evrokupu.

Meč dve ekipe u sedmom kolu rešen je u poslednjim sekundama košem Nemanje Dangubića, posle čega se Partizan još jednom uspešno odbranio.

„Morao bih da čestitam Šljonsku jer su odigrali dobru utakmicu, vratili su se. Za mene je čudo kako smo pobedili, ali nema razloga da ne zahvalim navijačima i čestitam igračima“, rekao je Obradović posle meča.

Najbolja petorka Partizana je u sredu uveče bila ona u kojoj su svi mlađi nosioci igre.

PROČITAJTE JOŠ:

„To je tako, ubedljivo najbolji period igre smo imali kad su bili Madar, Glas, Trifunović, Smailagić i Koprivica. To pokazuje statistika i svi parametri. To su mladi momci koji zaslužuju da igraju. Utakmica je živa stvar, ne možete pet igrača da držite 40 minuta na parketu. Na kraju kad se pobedi svako od njih je dao doprinos da se pobedi. Uvek kad se izgubi, svi ćemo da pričamo o treneru. Odigrali su veoma dobro, treba s njima strpljenja, ono što vidim je da nemamo, nismo u stanju da imamo koncentraciju na visokom nivou, potrebnu za ovo takmičenje i ABA ligu. To znači da oni drže koncentraciju do određenog trenutka i nivoa, da li je to umor ili ne, ali ima situacija kad i igrači koji ulaze sa klupe nisu koncentrisani da znaju šta hoćemo u napadu i odbrani. Ponavljam, to je stvar pristupa i želje, na kraju mislim da smo ogromnoj želji i dobili utakmicu i zahvaljujući navijačima, koji su pomogli da pobedimo veoma, veoma važnu utakmicu“, analizira Obradović.

Trifunović je tokom četvrte četvrtine u kontri krenuo na zakucavanje, Ivan Ramljak ga je nezgodno zakačio i Uroš je glavom udario o parket.

Pre toga se povredio i Gregor Glas, a Obradović je otkrio kakvo je stanje najefikasnijeg igrača Partizana iz ovog meča (18 poena).

Glas se nije vraćao na parket u poslednjih osam i po minuta, Trifunoviću je krvava glava zavijena i on se vratio.

„Da krenem od Trife, ono je bilo teško za gledati, ali već posle nekoliko minuta mi je rekao da je spreman da se vrati i pomogne timu. Hvala mu na tome, to je hrabar gest posle onakvog pada. Što se tiče Glasa, osetio je u obe noge grčeve. Probao je da kaže sudijama, ali nisu mogli da zaustave utakmicu i nije mogao da se vrati. Smailagić se u jednom trenutku isto žalio, videćemo, mislimo da nije ozbiljno. Probao sam malo da koristim Kurucsa, ali je na kraju sam tražio da pomogne timu. Nadamo se da će sad ući u bolji trening i da će već sledeće sedmice biti u stanju da pomogne više. Znate u kakvom je stanju Panter, Ledeja je stigao umor… Procenjujemo stalno ko koliko može i koliku minutažu treba da ima“, istakao je Obradović.

Partizan posle ove pobede zauzima prvo mesto u grupi A Evrokupa sa šest pobeda i jednim porazom, dok je Šljonsk na devetom mestu sa obrnutim skorom.

BONUS VIDEO: Uroš Trifunović probao da zakuca i raskrvario glavu

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar