Foto: Printscreen Youtube

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović kaže da je njegov tim boljom odbranom i energijom u drugom poluvremenu prelomio meč protiv FMP-a.

Partizan je savladao FMP kao gost sa 86:80 u meču 20. kola regionalne ABA lige u subotu uveče.

PROČITAJTE JOŠ:

„Igrali smo protiv mlade ekipe koja je pokazala mnogo. Čestitam im na tome kako su igrali, izvanredno. Kad igrate protiv mladog tima punog želje i energije, morate da budete najmanje na tom nivou ako želite da igrate dobru utakmicu. Mi nismo tako počeli i uveli smo sami sebe u problem. Ekipa Železnika je igrala veoma dobro većim delom utakmice. Neizvesna završnica, okrenulo se na našu stranu. Pre svega smo imali strpljenje u odnosu na odbranu FMP-a“, rekao je Obradović na konferenciji posle meča.

Najbolji strelac u njegovom timu je bio Dalas Mur sa 21 ubačenim poenom. Dalas je na kraju postigao i ključne poene za pobedu.

„U drugom poluvremenu i trećoj četvrtini smo prepoznavali mnogo bolje nego ranije taj njihov protok lopte. Igrač kao što je Dalas Mur je pročitao odbranu i postigao neke važne poene. Kad ubaciš entuzijazam u ekipu i ono kako se ponašaju na terenu bude potpuno drugačije, to preraste u dobru utakmicu i neuporedivo bolju odbranu, na kraju smo i pobedili zbog toga“, istakao je Obradović.

Otkrio je i kakvo je stanje Alena Smailagića, koji i dalje muči muku s povredom kolena.

„Smailagić ima tu povredu kolena, nije igrao ni prošlu i procena lekara je da ove sedmice radi terapije i da vidimo da li će biti spreman za Kup. Drugi igrač koji nije bio u timu je Avramović. Osećao se loše jutros, došao je sa određenim problemima i doktor je savetovao da ide kući. To su ta dva igrača, plus Miletić što je moja odluka kao trenera“, zaključio je Željko Obradović.

BONUS VIDEO: Kakav je Željko Obradović u kancelariji i zašto mu nema ravnog u odnosu s igračima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram