Foto: EPA-EFE/TOMS KALNINS

Željko Obradović, trener košarkaša Partizana, govorio je o igračkoj karijeri, trenerskoj, ali i odluci da ne vodi reprezentacije koje nisu Srbija.

Dino Rađa bi za mnoge u Hrvatskoj bio veliki adut za pregovore kada je u pitanju dovođenje Željka Obradovića na klupu reprezentacije, ali tako nešto je nemoguće.

PROČITAJTE JOŠ

„Ja bih za Dina mnoge stvari uradio, ali ta situacija sigurno nije moguća. Iz prostog razloga, jer sam onog trenutka, kada sam završio sa reprezentacijom svoje zemlje, rekao da ne bih mogao niti jednu reprezentaciju da treniram. Ne bih mogao sebe da vidim da vodim reprezentaciju neke druge zemlje, protiv moje zemlje. Imao sam mnogo ponuda i sve sam ih odbio iz tog razloga. Nije reč o tome što je to Hrvatska, niti jednu selekciju ne bih mogao da treniram“, jasan je Obradović u intervjuu za Index.hr.

Setio se i meča Partizan – Jugoplastika, poslednjeg koji je igrao Toni Kukoč. Partizan je izgubio u simultanki Kukoča, a tim crno-belih je godinu dana kasnije postao prvak Evrope.

„To je bilo za antologiju. Taj događaj samo pokazuje koliko navijači Partizana razumeju košarku, koliko su spremni da nagrade velike majstore. Bez obzira na to što smo zasluženo izgubili, ostaje veliko zadovoljstvo da su navijači Partizana nagradili velikim aplauzom ekipu koja je to zaslužila, a pre svega Tonija Kukoča.“

BONUS VIDEO Bata Zimonjić o ludačkim treninzima Stojakovića, ispravljanju kičme Dijamantidisa i „rvaču“ Papadopulosu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare