Željko Obradović u Fiatu
Foto: Screenshot Twitter White Chocolate

Kolaps je jedna od reči koja polako postaje sinonim za saobraćaj u Beogradu. Rešenja za sada nema, a bili poznati ili ne izbora nemate - morate da čekate. Tako je jedan korisnik Tvitera uslikao i trenera Partizana Željka Obradovića.

Najtrofejniji evropski trener je odlučio da u svom Fiatu 500 (o kom se toliko pričalo nedavno) krene verovatno od Arene ka centru grada.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, sačekao ga je kolaps već kod Palate Srbija, pa je morao da čeka da se uopšte uključi u Bulevar Mihajla Pupina i krene ka Brankovom mostu.

Čekanje na semaforu je jedan korisnik iskoristio da ga fotografiše, a ubrzo je to izazvalo veliku pažnju. Mnogi su pisali da ga prvi put vide u ovom automobilu, a ređali su se sami komentari o ovom modelu.

O automobilu

News UK automobilske nagrade okupile su kolektivnu struku i čitalaštvo listova i sajtova The Times, The Sunday Times, Driving.co.uk, The Sun i talkSport. Na osnovu glasova potrošača i užeg izbora istaknutih automobilskih novinara, Novi Fiat 500 je osvojio titulu Malog automobila godine za 2021.

Nagrada koju je novi 500 osvojio u okviru News UK automobilskih nagrada je deseta i pridružuje se kolekciji trofeja: „Zeleni automobil“ u okviru Automobilske nagrade Francuske za 2020. i „Automobil godine i najbolji mali električni automobil“ od DrivingElectric.

Podsetimo da je Novi 500 projektovan, dizajniran i proizveden u Torinu i u pitanju je prvi model u istoriji brenda FIAT koji je u potpunosti električan i 100% razvijen u Italiji. Nedavno je odlučeno da ova legendarna fabrika postane centar za električna vozila.

Predstavlja referentni model u pogledu autonomije i brzine punjenja i može da pređe do 320 km (WLTP ciklus) pomoću svojih litijum-jonskih baterija od 42 kWh. Sa brzim punjačem od 85 kW, potrebno je samo 5 minuta da se napuni dovoljno da pređe 50km. Da bi se baterija napunila na 80% potrebno je 35 minuta.

Takođe, električni Fiat 500 je nedavno dobio i maksimalnih 5 zvezdica na Green NCAP testu, a reč je o verziji sa električnim motorom od 87 kW (118 KS), koji obezbeđuje maksimalnu brzinu od 150 km/h (sa samoograničenjem) i ubrzanje od 0 do 100 km/h za 9 sekundi.

BONUS VIDEO Obradović sočno psovao posle lošeg napada Partizana i velikog promašaja

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare