Željko Obradović Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Trener Partizana želi da se "crno-beli" vrate u najbolje evropsko takmičenje.

Od kako se Željko Obradović vratio na klupu Partizana, navijači razmišljaju samo o povratku u Evroligu. Obradović je u intervjuu za „Eurohoops“ pričao o ovoj mogućnosti.

PROČITAJTE JOŠ

Prokomentarisao je Fajnal for Evrolige koji je održan u Beogradu.

„Beograd je zaslužio da bude domaćin Fajnal fora. Organizacija je bila izvanredna, nadam se da ovo neće biti poslednji put da Srbija bude domaćin. Mislim da su ljudi u Evroligi zadovoljni kako je sve proteklo“, rekao je Obradović.

Smatra da je zdravlje igrača bitnije od najavljenih promena u evropskoj košarci.

„Nadam se da će sve biti drugačije u odnosu na prethodne godine, postoje mnogi problemi. Pre svega je kalendar problem, tu je i problem Evrolige i FIBA. Nema potrebe da budemo sebični, moramo da mislimo na opšte dobro. Prva stavka je zdravlje igrača kojima je potreban odmor. Moraju da imaju vremena da se odmore tokom leta, jer sa velikim brojem utakmica u nacionalnim prvenstvima, Evroligi i Evrokupu jako je teško igrati za nacionalni tim posle toga“, kaže trener Partizana.

Najveća želja kluba je da se vrati u najbolje evropsko takmičenje.

„Želimo da budemo deo Evrolige, imamo sve što je potrebno da budemo deo nje. Najmlađi smo u Evropi, imamo perspektivu i svetlu budućnost. Ko god dođe da gleda utakmice Partizana, vrlo brzo shvati da imamo nešto specijalno. Bilo bi dobro i za Evroligu da Partizan bude deo elite“, zaključio je Obradović.

Partizan će se sastati sa Crvenom zvezdom u finalu ABA lige, a prva utakmica je na programu 27. maja od 20.

BONUS VIDEO Željko Obradović viče na Aleksu Avramovića

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar