Zvezda-Partizan Foto: Dusan Milenkovic/ATAImages

Američki košarkaš Zek Ledej možda napusti Partizan na leto po informacijama koje su zatekle mnoge navijače crno-belih u petak popodne.

Ledej ima ugovor s Partizanom do 2025. godine, ali Olimpija Milano sprema ponudu da ga vrati u svoje redove.

PROČITAJTE JOŠ:

I kako nezvanično saznajemo, nije samo Olimpija u igri, već su tu i Olimpijakos i Monako, sposobni da daju izdašne ponude.

Pita se i Partizan jer u slučaju da želi da zadrži Ledeja, može da mu ponudi duži ugovor, s tim što bi onda igrač i klub morali da se dogovore u vezi sa visinom primanja.

A američki krilni centar je sve samo ne jedan od jeftinijih igrača. Italijanski novinar Andrea Kalconi navodi da je Ledej već potpisao predugovor, te da njegovo dovođenje ne mora da ima ništa sa obnavljanjem ugovora s Nikolom Melijem.

Ledej je u prethodne dve sezone bio jedna od okosnica igre Partizana. Međutim, situacija se ove godine promenila jer crno-beli nisu uspeli da odbrane trofej u ABA ligi, niti da se domognu pehara u Kupu Radivoja Koraća i Superligi Srbije.

Kada je reč o Evroligi, tu se otišlo korak unazad, pošto je Partizan ostao van plej-in zone na 11. mestu, a Ledej je bio i dobar i loš, rečju nekonstantan.

Imao je prosečno 10,2 poena, 4,5 skokova i jednu i po asistenciju po utakmici u elitnom evropskom takmičenju.

BONUS VIDEO: Zek Ledej – najbolji potezi 2023/24

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare