KK Žalgiris
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Košarkaški klub Žalgiris imaće ove sezone budžet od 13 miliona evra, izjavio je novi generalni direktor šampiona Litvanije Paulius Jankunas, prenosi Basketnjuz.

Jankunas je u Kaunasu organizovao posebnu konferenciji za medije na kojoj je govorio o budžetu kluba za prošlu i ovu sezonu.

PROČITAJTE JOŠ

„Planirali smo prošle sezone da ostvarimo prihod od 11,3 miliona, ali smo na kraju zaradili 14,2 miliona evra. Zaradili smo skoro tri miliona evra, jer smo prodali više od 60 odsto planiranih ulaznica. Od prodaje sezonskih karata zarađeno je dva miliona evra. Redovna prodaja ulaznica nam je donela dodatnih 4,6 miliona evra, a od jednog meča sa Barselonom u plej-ofu Evrolige smo zaradili 1,5 miliona evra“, rekao je Jankunas.

On je istakao da je Žalgiris prošle sezone potrošio 13,1 milion evra, a od čega 8,4 miliona evra na plate za igrače i stručni štab. Litvanski klub je prošle sezone zaradio više od milion evra.

„Ove sezone imamo budžet od 13 miliona evra. Dva miliona evra ćemo dobiti od grada Kaunasa, 4,1 milion evra od sponzorstava i reklama, 1,9 miliona evra od TV prava i pet miliona evra od prodaje karata. 8,6 miliona evra biće namenjeno za plate igrača i stručnog štaba“, naveo je Jankunas.

Sve mečeve Evrolige gledajte na kanalima Sport Kluba, uz SBB na EON i D3 platformama.

BONUS VIDEO Bakljada navijača Partizana na tribinama Tašmajdana