Spisak zahteva Unije igrača ABA lige
Ognjen Jaramaz i Rade Zagorac; Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Košarkaš Partizana Rade Zagorac je rekao da je završnica finala Kupa Radivoja Koraća imala filmski prizvuk.

Crno-beli su uspeli da odbrane trofej u niškoj hali „Čair“, pobedom nad Crvenom zvezdom posle produžetka rezultatom 85:84.

Osvajač „Žućkove levice“ je odlučen u dodatnih pet minuta pošto je posle četiri četvrtine rezultat bio nerešen – 78:78.

Heroj utakmice je bio Ognjen Jaramaz, pošto je u produžetku ubacio svih sedam poena za svoju ekipu.

PROČITAJTE JOŠ

„As. Izrastao je u asa, od dečka koji je talentovan. Sada je postao pravi as, najbolje od njega tek sledi“, naglasio je Zagorac.

Partizan je stigao do trijumfa iako je u finišu utakmice imao zaostatak, jer je Zvezda vodila 76:70 na 30 sekundi do kraja.

„Na kraju je scenario ispao filmski… Da sam gledao ovakav film, sa ovakvom završnicom, pomislio bih da je katastrofa, u odnosu na to šta se sve izdešavalo. Previše preokreta, previše stvari koje su morale da budu urađene da bi se ovo desilo. Koliko god izlizano zvučalo, nijednog trenutka nismo prestali da verujemo“, naveo je Zagorac.

Krilo crno-belih objasnio je da su i pored svega verovali u odbranu trofeja Kupa Radivoja Koraća.

„Osećali smo da nešto može da se desi i za to smo bili nagrađeni. Čestitam Zvezdi na sjajnoj utakmici, ima sjajan kvalitet i hrabrost, ali smo ovoga puta mi pobedili i vreme je da uživamo. Suvišno je da kažem šta treba da radite na pet razlike 40 sekundi pre kraja meča. Izveli smo nešto neverovatno i to je dokaz lepote sporta. Čast je biti deo ovakvog kolektiva, kada je sve posloženo kako kod nas jeste, kvalitet lako izađe na videlo“, zaključio je Zagorac.