Nikola Rebić
Kraj sezone za Nikolu Rebića, pleja Jeniseja; Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

VTB liga je donela veliku odluku i "svirala kraj" za ovu sezonu - i zvanično se neće više igrati u ovom regionalnom košarkaškom takmičenju.

NBA, Evroliga i Evrokup su stali usled pandemije koronavirusa, stao je ceo svet, ne samo sport, pa čelnici mnogih takmičenja ne znaju šta im je činiti do kraja tekuće sezone.

Prvi korak napravila je Litvanija i za šampiona proglasila Žalgiris, Slovenija je završila bez prvaka, a nova velika odluka stiže iz istočnog dela Evrope.

PROČITAJTE JOŠ

VTB liga je takođe proglasila kraj, što znači da nastavka za sezonu 2019/20. neće biti. Klubovi iz ove regionalne lige odlučili su putem video sastanka da je tako najbolje.

Ujedno, svim stranim košarkašima dozvoljeno je da napuste klubove i odu kući, što se najpre odnosi na američke igrače.

Podsetimo, nedavno je estonski Kalev odlučio ne nastavi takmičenje u VTB ligi zbog straha od koronavirusa, pa je ubrzo zatim doneta i ova konačna odluka.

Pored Kaleva, članovi VTB lige su CSKA Moskva, Himki, Zenit, Lokomotiva Kubanj, Uniks, Parma Perm, Nižnji Novgorod, Jenisej, Avtodor Saratov (svi iz Rusije), Zelena Gora (Poljska), Cmoki Minsk (Belorusija) i Astana (Kazahstan).

Na potezu su ostale nacionalne lige, a u Grčkoj nešto slično već može da se nasluti.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram