Vladimir Štimac (desno( u dresu Srbije, Foto: Starsport

Nekadašnji srpski reprezentativac Vladimir Štimac razbuktao je raspravu koja već dugo tinja na ovim prostorima.

Sve utakmice Mundobasketa pratite u direktnim prenosima uz SBB na kanalima Sport kluba.

A ta rasprava se, posle plasmana Srbije u finale Mundobasketa, odnosi na prisustvo naturalizovanih stranaca u nacionalnom timu.

PROČITAJTE JOŠ:

Kao jedno od takvih rešenja se spominjao Kevin Panter, kapiten Partizana koji ima srpski pasoš i nije bio jedini tokom godina.

Do sada je prema toj ideji u muškom timu bilo otpora, dok su Danijel Pejdž i Ivon Anderson sa mnogo uspeha oblačile dres ženske košarkaške reprezentacije Srbije.

„Orlovi“ su ovog puta uspeli da se plasiraju u finale pobedivši Kanadu u petak sa 95:86, a Štimac, osvajač medalja sa Srbijom, kaže da nam stranci nisu potrebni.

„E, da ne zaboravim. Vidite da nam ne treba stranac. Molim vas, nemojte više nikada da raspravljamo o tome. Imamo dovoljno talentovane dece i igrača koji će uvek moći Srbiju da dovedu na vrh. Naravno, treba uložiti u njih i dati im sve potrebno da bi napredovali“, rekao je Štimac na društvenim mrežama.

Srbija je na ovo prvenstvo otišla oslabljena neigranjem nekih od najboljih svojih košarkaša jer, svako iz svojih razloga, nisu otišli Nikola Jokić, Vasilije Micić, Nikola Kalinić, Vladimir Lučić.

Upravo zbog tih izostanaka je tokom leta i oživela polemika da li je potrebno aktivirati nekog stranca, ali je selektor Svetislav Pešić ostao za sada pri odluci da se to ne desi i napravio je uspeh u Manili šta god da se desi u nedeljnom finalu.

Orlovi su u prve tri utakmice do vrha napunili mrežice Kine, Portorika i Južnog Sudana, a dodatnu motivaciju dala im je Mozzart fondacija koja za svaki poen donira 1.000 dinara, a za svaku trojku 10.000 dinara. Na samo tri meča u grupnoj fazi takmičenja prikupljeno je 694.000 dinara, koji će se usmeriti za razvoj sporta među školarcima.

BONUS VIDEO: Prva zvezda Nemačke o okršaju sa Srbijom u finalu Mundobasketa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar