Srbija je sa maksimalnih pet pobeda prošla u nokaut fazu Evrobasketa, a ni u jednom trenutku se u timu "orlova" nije pričalo o kalkulisanju.

Srbija je savladala Poljsku sa 96:69 u poslednjem kolu grupe D Evrobasketa i tako postala jedna od dve ekipe koja je ovu fazu završila bez poraza.

Grafika: Slađana Đermanović

PROČITAJTE JOŠ

Vladimir Lučić, kapiten Srbije, odigrao je tek 15 minuta jer je bilo dovoljno prostora da se odmori da se ne rizikuje pred znatno važnije mečeve.

„Zadovoljni smo svi jer smo bez poraza završili prvu fazu. Kostur je takav da nas čekaju sjajne ekipe počevši od osmine finala predvođene sa Italijom“, poručio je Lučić.

Srbija je mogla da kalkuliše i da izabere lakši put do finala Evrobasketa, ali „orlovima“ to ne pada na pamet.

Jednom rečenicom o kalkulacijama je Lučić raspametio sve i pokazao kako razmišljaju veliki šampioni.

„Ne, u sportu nema kalkulacija, gledamo samo sebe“, vrlo je jasan bio Lučić.

Foto: Nova.rs

Srbiju u osmini finala u nedelju od 18.00 čeka duel sa Italijom, koja je u Beogradu upravo pobedom protiv „orlova“ izborila vizu za Olimpijske igre.

„Mislim da je eliminacija na kvalifikacionom turniru je samo pokazatelj kvaliteta koji ta ekipa poseduje, pogotovo u tim eliminacionim mečevima, gde je kao u Beogradu sve moguće, tu dvojica ili trojica igrača mogu da budu opasna.“

Nikola Milutinov je dobio priliku da zaigra i mnogo lopti je išlo njemu u ruke da bi se razigrao, dok je minute upisao i Vanja Marinković nakon pauze od dva susreta zbog stomačnog virusa.

„Jako važno da su se i Džoni i Vanja vratili u tim, da su imali priliku da se vrate u takmičarski ritam posle nekoliko dana i nekoliko utakmica koje su preskočili. Važno nam je da imamo što više igrača u rotaciji.“

Zatim je govorio o očekivanjima u Berlinu.

„Ne znam, mislim da smo odigrali već prilično veliki broj utakmica računajući pripremni period, prijateljske utakmice i kvalifikacije, tako da smo otprilike na nekom nivou na kom smo želeli da budemo. Možda nismo imali toliko neizvesne utakmice u ovoj grupi, ali jesmo protiv Grka i Turaka u kvalifikacijama. Maksimalno koncentrisani treba da uđemo u eliminacionu fazu“, završio je Lučić.

BONUS VIDEO Najbolji detalji sa meča Srbija – Poljska

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare