Bojan Bogdanović
Foto: Printscreen RTS

Hrvatska je uspela u svom cilju i tako potvrdila da se služila trikovima koji su obično "krasili" reprezentaciju Španije.

Odlučili su hrvatski asovi da kalkulišu, pa su Ukrajinu savladali sa 90:85. Tako su bili sigurni da će izbeći Srbiju u nokaut fazi takmičenja.

PROČITAJTE JOŠ

Spekulisalo se da je to bio cilj i pre početka susreta poslednjeg kola, a onda je Ivan Ramljak potvrdio da je to bio dogovor iz svlačionice.

„Naravno da smo pričali o tome da izbegnemo Srbiju u nokaut fazi. Čekamo da se ostale utakmice završe, pa ćemo videti“, rekao je u trenutku dok nisu bili odigrani mečevi od 21.00 u kom je Srbija ubedljivo savladala Poljsku sa 96:69.

Hrvatska je tako u nokaut fazi sebi zakazala megdan sa Finskom u nedelju od 14.45, dok će Srbija od 18.00 igrati protiv Italijana.

Podsetimo, kontroverzni momenat desio se u trenutku kada je Bojan Bogdanović trebalo da izvede drugo slobodno bacanje u poslednjem minutu susreta.

Zanimljivo je da je Bogdanović tom prilikom namigivao svojoj klupi i i čudno šutnuo slobodno bacanje, potpuno drugačije od onoga kako to inače radi i tako ostavio prostor za spekulacije.

Selektor Hrvatske, Damir Mulaomerović izjavio je da je zadovoljan pobedom protiv Ukrajine.

„Posle poraza od Finske izgubili smo i samopouzdanje. Svi smo bili razočarani pogotovo način na koji smo izgubili, ali to je košarka. Morate da podsetite igrače zbog čega su ovde došli. Moramo da budemo zadovoljni sa onim što smo do sada uradili. Svi su iscrpljeni i psihički i fizički pošto su odigrali pet utakmica u sedam dana, ali su pronašli ekstra energiju za današnju pobedu“, rekao je Mulaomerović.

BONUS VIDEO Najbolji detalji sa meča Srbija – Poljska

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare