Foto: KSS

Vladimir Jovanović, selektor mlade reprezentacije Srbije u košarci nije krio zadovoljstvo posle osvajanja evropskog trona.

„Orlići“ su pobedili na Evropskom prvenstvo B divizije i vratili su se, po mišljenju mnogih, tamo gde pripadaju.

PROČITAJTE JOŠ:

Posle mečeva sa Slovačkom, Albanijom, Finskom, Švajcarskom, Letonijom, Estonijom i u finalu Islandom (81:67), Srbija je pokazala da pripada ligi više.

„Najvažnije je da smo uradili ono zbog čega smo se i skupili. Vratili smo U20 reprezentaciju tamo gde ona i pripada po kvalitetu… Moram i da napomenem da je ovo generacija koja je napravila sjajan posao, koja je bila četvrta na svetu prošle godine i nije zaslužila da igra B diviziju. Ali su za neke svoje vršnjake koji dolaze uradili sjajan posao“, rekao je Jovanović po povratku u Srbiju.

Zahvalio je Košarkaškom savezu na dobrim uslovima za rad, a opomenuo je i da nije tako lako pobeđivati ni u B diviziji.

„Ljudi ne shvataju koliko je bilo nezgodno za igru, koliko tamo im reprezentacija koje po kvalitetu zaslužuju da budu A divizija. Mislim da smo i mi jedna od tih selekcija. U pripremnom periodu smo pobeđivali selekcije koje su se takmičile u A diviziji, neke koje su osvojile i medalju“, kaže Jovanović, koji istovremeno obavlja i ulogu trenera Crvene zvezde.

Mihailo Bošković (desno), Foto: FIBA.com

Tvrdi i da „nije fraza“ kada se kaže da „svi danas igraju košarku“.

„Posebno baltičke zemlje rade sjajno sa mlađim kategorijama, i njihove seniorske reprezentacije prave sjajne rezultate. Ovo uopšte nije bilo naivno takmičenje. Posebno jer smo se mi već u četvrtfinalu ukrstili sa jednom od najboljih reprezentacija tamo, Letonijom, koja je napravila jedan kiks i došlo je do toga da umesto očekivanog finala sa njima, mi smo morali da igramo već u četvrtfinalu. Bio je zahtevno, ali momci su to izneli sve na pravi način i ja im stvarno čestitam na tome“, kazao je Jovanović.

Mnogima je čestitao i zaključio da su pred mnogim igračima iz ove generacije uspešne karijere.

BONUS VIDEO: Čović: Hoćemo pola-pola navijače na derbiju Evrolige

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar