Foto: Starsport

Trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos ukratko je objasnio zbog čega je njegov tim lako izašao na kraj sa Zadrom.

Zvezda je pobedila Zadar sa 93:54 u meču 20. kola ABA lige, uz 15 poena Džavontea Smarta i 13 poena i šest asistencija.

PROČITAJTE JOŠ:

Luka Božić je predvodio Zadar, ali nije imao dovoljno podrške među svojim saigračima, a trener Zadra Danijel Jusup je otkrio da je Marko Ramljak otpao sa spiska za meč jer mu je pukla patika.

Sferopulosov tim je prekinuo seriju od tri poraza posle neuspeha u mečevima sa Barselonom i Žalgirisom u Evroligi, odnosno timom podgoričke Budućnosti u ABA ligi.

Sada je Zvezda pokazala reakciju, u prvom poluvremenu je otišla na više od 30 poena prednosti i do kraja upisala rutinski trijumf, 17. u sezoni.

„Rekao sam igračima u svlačionici da nema lakih utakmica i da je način na koji smo igrali učinio da ova utakmica izgleda lako. Važno mi je da naši košarkaši svakoj utakmici pristupe kao što su uradili danas. Bili su mentalno spremni da igraju dobru odbranu, a igrali smo dobro i u napadu i to pravi razliku“, rekao je Sferopulos na konferenciji posle meča.

Zvezda sa 17 pobeda i tri poraza drži prvo mesto u regionu, a u narednom meču u tom takmičenju dočekuje FMP, 14. februara od 20 časova. Kada je reč o Evroligi, Zvezda tek prvog marta gostuje Bajernu.

BONUS VIDEO: Svi poeni Crvene zvezde protiv Žalgirisa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar