Foto: Screenshot X

Koliki je uticaj Nikole Jokića na igru Denver Nagetsa najbolje je pokazala treća četvrtina pete utakmice polufinalne serije Zapada između Denvera i Minesota. Analiza je pokazala sve detalje i kako je Jokić ne samo zakrpio sve rupe, učestvovao u svakom napadu, već i igrao taktičku igru protiv Minesote.

Jokić je razmontirao Minesotu sa 40 poena, sedam skokova i 13 asistencija, a posebno je bio dominantan u trećoj deonici.

PROČITAJTE JOŠ

Ne samo da je postigao 16 poena u ovom delu igre kad su se mučili neki igrači Denvera, već je pomogao Nagetsima da postignu 36 od 38 poena u toj deonici. Pomogao direktno.

Tada je Denver napravio razliku u odnosu na Minesotu koju je održao do kraja susreta i tako poveo prvi put u toj seriji.

Analiza je pokazala da je svaka kretnja Jokića imala određeni značaj na igru svog tima. Tako je širio, skupljao, menjao pozicije i pravio prostor gde to mnogi ne bi uspeli da prepoznaju.

Imao je minijaturu u reketu protiv Rudija Gobera, pogađao je sa poludistance da bi ispraznio reket Minesote ili hvatao „na spavanju“ rivale i otvarao pozicije saigračima.

BONUS VIDEO Fantastični Nikola Jokić vodio Denver do pobede u petoj utakmici polufinala zapadne konferencije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar