Iskren je bio bek "orlova".

Košarkaši Srbije pobedili su Portoriko sa 110:75 u jedinom pripremnom meču „orlova“ pred beogradskom publikom.

Jedan od boljih igrača na ovoj utakmici bio je bek Vanja Marinković, koji smatra da je važno što se Srbija oprostila pred put na domaćem terenu.

PROČITAJTE JOŠ

„Mislim da je bilo korisno što smo imali protivnika da pokažemo koliko možemo i da nas spremi za Kinu i za Svetsko prvenstvo. Dobro je što smo igrali pred našim navijačima, da se oprostimo“, počeo je Marinković.

Prokomentarisao je zatim i to što nam je Portoriko rival u grupi B na Mundobasketu.

„Može da bude dobro i loše. Sada smo dobili sa velikom razlikom, možda u Kini ne bude tako dobro. Ali dobro je da vidimo šta igraju, na koji način, koga traže. Ne može da bude loše, sigurno je dobro.“

Srbija vs Portoriko Foto:Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Smatra da u ekipi vlada sjajna atmosfera.

„Ona je super od prvog dana. Jeste da smo imali sa Smajlijem, Jaretom i Trifom pehove, ali sve je to deo toga. Oni su tu da bi pomogli. Mi smo tu koji jesmo. Super je atmosfera. Ima i starijih i mlađih.“

Imao je samo lepe reči o iskusnom plejmejkeru Stefanu Joviću i mladom asu Nikoli Joviću.

„Star je 32 godine. Znači dosta Jovke, on je sa velikim iskustvom koje ima. Imao je pehove sa povredama, ali zna kako je igrati za Srbiju. Ima dosta iskustva, zna da nas spoji. Nikola Jović je dosta mlad, ima veliku želju, dosta je mlad, ima iskustvo igranja u NBA ligi“, ekao je Vanja, pa otkrio nove planove „orlova“:

„Ne znam koliko ostajemo tačno u Kini. Znam da sutra putujemo celu noć. Biće dobra utakmica za nas“, završio je Vanja.

BONUS VIDEO Mali, ti držiš katedru srpske košarke u Americi: Maljković o susretu sa Jokićem

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar