Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Srpski košarkaš Nikola Jović poslao je lepu poruku u vremenu kad se mnogi pitaju gde nestaju kultovi reprezentacija.

Srbija je u Areni pobedila Portoriko sa 110:75 i dominantno je slavila protiv rivala iz grupe na Mundobasketu.

PROČITAJTE JOŠ:

Jović je bio jedan od boljih na parketu i imao je 11 poena, ali i nekoliko dobrih skokova i poteza tokom jedinog meča pred beogradskom publikom pre puta na Filipine.

„Pa da, ovo je nešto što sam čekao ceo život. Košarku sam počeo da gledam kroz reprezentaciju i ovo je nešto što mi mnogo znači. Moja familija je bila ovde i gledala me je, svi moji i to mi je mnogo značilo“, rekao je Jović za Arenu sport.

Srbija u četvrtak putuje u Kinu gde je čekaju još dva pripremna meča pre odlaska u Manilu. Napredak se protiv Portorika video u odnosu na Akropolis kup gde je naš tim imao pobedu nad Grčkom i poraz od Italije.

„Ništa, mislim da je bitno samo da nastavimo da radimo, imamo još nekoliko prijateljskih utakmica, moramo da nastavimo da radimo da bismo bili što bolji i moramo da damo sve od sebe. To pokušavamo da uradimo i da se kvalifikujemo za te Olimpijske igre, to je to“, kazao je Jović.

Iako nije siguran hoće li biti među 12 igrača, putnika za Manilu, po osmehu mu se vidi da bi voleo da ode tamo.

„Sigurno. Iz dana u dan rastemo i mislim da to svi mogu da vide. Atmosfera je dobra, momci su sjajni i mnogo mi je drago što sam s njima trenutno i što ću, nadam se, biti na Svetskom prvenstvu“, rekao je Jović.

BONUS VIDEO Srbija je nesrećna kad košarka nije dobra: Legenda je sve objasnila u jednoj rečenici

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar