Foto:USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Tako se to radi

Čuveni košarkaški trener Greg Popovič, koji ima nadimak „ludi Srbin“ zbog srpskih korena, oduševio je mnoge svojim potezom na utakmici između njegovog San Antonija i Los Anđeles Klipesa.

Navijači San Antonija bili su neprijateljski raspoloženi prema svom nekadašnjem miljeniku Kavaju Lenardu, pa je morao da interveniše Greg Popovič.

PROČITAJTE JOŠ:

Krajem prvog poluvremena, povici za Kavaja bili su veoma glasni, pa je Greg uzeo mikrofon i pozvao navijače da se uzdrže od negodovanja za košarkaša Klipersa.

„Izvinite me na sekund. Da li možemo da prestanemo sa zvižducima i negodovanjem i da pustimo momke da igraju? Pokažite neki nivo. To nismo mi. Prestanite da negodujete“, rekao je Greg.

Lenard je nosio dres Sparsa od 2011. do 2017. godine pre nego što je zatražio trejd u Toronto sa kojim je potom uzeo titulu. Kasnije je obukao dres Klipersa, sa kojima za sada nema velikih uspeha.

Navijači su ispoštovali Popoviča, ali samo dok je govorio, međutim, čim je odložio mikrofon povici su se pojačali. Lenardu to nije mnogo smetalo, ubacio je dva penala, a na kraju je imao 26 poena.

„Bio sam fokusiran na slobodna bacanja“, glasio je njegov odgovor na pitanje da li su ga navijači dekoncentrisali.

Svestan je da više nikad neće biti omiljen u San Antoniju.

„Ako ne nosim dres Sparsa, verovatno će mi zviždati do kraja karijere. Tako je, kako je. Oni su među najboljim navijačima u ligi i veoma su stastveni. Svaki put kada kročim na teren ovde, uvek će pokazati koliko su protiv rivalskog tima. Kada sam na ulici ili u restoranu, pokazuju ljubav. I to je tako“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar