Foto: Tanjug/AP Photo/Eric Gay / Printscreen Instagram

Američki novinar Nik Rajt napravio je piramidu košarkaša u NBA ligi i, slično kao i prošle sezone, potcenio Nikolu Jokića.

Janis Adetokumbo je po njegovoj oceni najbolji i nalazi se na vrhu piramide.

PROČITAJTE JOŠ:

Ispod su Kevin Durent i Lebron Džejms, u trećem redu su Džoel Embid, Kris Pol i Stef Kari, a u četvrtoj je našao mesta za Jokića.

Somborca i zvezdu Denver Nagetsa je Rajt smestio uz Luku Dončića, Dža Moranta i Kavaja Lenarda.

Još niže rangirani su igrači poput Entonija DEjvisa, Dejma Lilarda, Džejmsa Hardena, Treja Janga.

Jokić je nedavno dobio priznanje kao najbolji igrač januara u zapadnoj konferenciji, a ove sezone pokušava da odbrani MVP priznanje iz 2021.

Igra još bolju košarku, čak i bez drugih zvezda vuče Nagetse ka plej-ofu, a Rajtu su ukazali da je pogrešio što ga je smestio tako nisko. Konkretno, pokazali su mu naprednu statistiku „Box plus minus“.

„Ljudi, ne mrzim Nikolu Jokića. U istoj grupi mi je kao Kavaj, Dža i Luka. Ali, zahtevam da ljudi prestanu da me označavaju na Tviteru i da mi šalju lažne statistike… Juče sam se svađao sa momkom sa Bličer riporta koji je rekao: ‘Hej, pogledaj, Jokić je treći najbolji košarkaš u istoriji, na osnovu napredne kategorije BPM (Boks plus minus)“, kaže Rajt.

On je i prošle godine favorizovao Embida u izboru za MVP-ja što je tada obrazložio da Jokić „jednostavno nije dobar za rejtinge“.

Rajt odbacuje spomenuti BPM zato što ima određenih nelogičnosti, dodajući da Jokić nije treći najbolji u svetu košarke iza Majkla Džordana i Lebrona Džejmsa.

To je tačno, ali trenutno sigurno nema mnogo igrača boljih od njega, ako ima ijedan.

„Uzmite BPM i bacite ga u kantu“, rekao je Rajt. Njegov kolega Kris Brusar mu je odgovorio da Jokić i bez Džamala Mareja i Majkl Porter Džuniora drži Denver u igri, te da je jedini među deset najboljih u poenima, skokovima i asistencijama.

BONUS VIDEO: Jokićev trener o Nikolinim prvim košarkaškim koracima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar