Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Argentinski teniser Dijego Švarcman smatra da je Rafael Nadal dobio samopouzdanje jer u Melburnu nije bilo Novaka Đokovića.

Nadal je pauzirao pola godine zbog povrede, vratio se krajem 2021. na teren, a onda je 2022. počela kao iz snova – titulom na Australijan openu.

PROČITAJTE JOŠ:

Na tom turniru nije bilo Novaka Đokovića jer je deportovan iz Melburna zbog toga što se nije vakcinisao protiv koronavirusa.

Švarcman, koji je stigao do drugog kola gde je poražen od Kristofera O’Konela nakon što je pobedio Filipa Krajinovića, kaže da je Novakov izostanak bio važan faktor.

„Mislim da se Nadal ‘hranio’ time što Đoković odsustvuje. Znao je da neće biti tamo i videvši da dobro trenira, shvatio je i da ima i da veruje u svoje šanse. Mislim da je neverovatno i za divljenje to što je postigao“, rekao je Švarcman u Kordobi.

Nadal je posle pobede u pet setova i posle pet i po sati tenisa sa Danilom Medvedevim, rekao da takav epilog niko nije očekivao.

„Niko se tome nije nadao, takvom povratku. Mislim da ni Nadal sam nije očekivao to. Biti van terena šest meseci, a onda se vratiti bez ijednog izgubljenog meča je impresivno“, istakao je Švarcman.

Opisao je potom i kako je izgledalo nekoliko dana pred turnir na Australijan openu, što je do sada bilo nepoznat detalj.

„Sećam se da sam trenirao sa Rafom, pre nego je turnir počeo, izgledalo je kao da mu se ništa nije desilo i da nije pauzirao ni dan“, rekao je Švarcman.

BONUS VIDEO: Novak kod Vučića, prvi put je pričao javno o pritvoru i reakciji države

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar