Foto: EPA/MICHAEL NELSON

Bivši košarkaš Majamija Dvejn Vejd govorio je o svom prijateljstvu sa legendom NBA, Kobijem Brajantom, koji je u januaru poginuo u helikopterskoj nesreći.

Vejd je rekao da u početku nije bilo lako i da su morali da pažljivo grade odnos, ali kada su ga izgradili, Vejd je rekao da je na sve to sada ponosan.

„U početku, Kobi i ja nismo imali mnogo toga zajedničkog. Dobio sam priliku da gradim naš odnos i imao sam njegovo veliko poštovanje. Mogao sam da ga pozovem u bilo koje doba, ali i on mene. To je prijateljstvo na koje sam posebno ponosan. Imati takav odnos sa jednim od mojih omiljenih košarkaša, nešto je posebno „, kaže Vejd.

U početku karijere, Brajanta su mnogi u NBA smatrali kao veliku, ali poprilično udaljenu i hladnu zvezdu, koja nije imala jake interakcije sa drugima.

Pred kraj karijere, Brajant je bio sasvim drugačiji, tom jakom takmičarskom duhu, dodao je i onu ljudsku, mekšu stranu i posebno je bio srdačan prema mlađim igračima.

PROČITAJTE JOŠ:

Bio je mentor mnogima i Vejd se seća kako je sa Brajantom bio deo olimpijskog tima SAD iz 2008. u Pekingu.

Vejd se povukao krajem prošle sezone, a otkrio je i šta mu je Brajant rekao jednom prilikom.

„Kobi je rekao da je najvažnija stvar da inspirišete druge, da i oni postani veliku i bilo čemu što rade. Nadam se da sam marak malo u tome i ja uspeo“, rekao je Vejd.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar