Foto: Tanjug/ AP Photo/Darko Vojinovic
Foto: Tanjug/ AP Photo/Darko Vojinovic

Pitanje je samo da li je prošao i "poslednji voz" za Ameriku

Vasilije Micić, košarkaš Efesa i reprezentativac Srbije, ovog leta se ipak nije preselio u NBA, iako su ga mnogi videli u najjačoj ligi na svetu.

PROČITAJTE JOŠ:

Srpski plejmejker bio je nadomak prelaska u neki od NBA timova, nakon što je dvaput sa Efesom pokorio Evropu i osvojio dve uzastopne titule u Evroligi. Uz to, obe sezone je završio kao MVP finala, zbog čega je postao meta mnogih ekipa „preko bare“.

Prava na Micića ima Oklahoma, ali nijedan drugi tim nije uspeo da se dogovori sa Tanderima oko otkupa prava. Oklahoma je za Micića navodno tražila pika prve runde sa drafta plus novac.

Šon Divajni, novinar portala „Heavy„, razgovarao je sa čelnikom jedne od ekipa sa Zapadne konferencije koja je bila zainteresovana za Micića.

„Mislim da je to bilo malo previše za timove. Niko nije želeo da odustane od izbora na draftu plus svega ostalog što je potrebno. Momak može da igra, mislim da bi bio dobar u NBA, ali niko nije hteo da se odrekne pika na draftu i novca za njega“, rekao je čelnik.

Takođe, navodi se da je Micić u NBA želeo platu između šest i sedam miliona dolara, a Divajni pominje i da su timovi bili sumnjičavi zbog primera Miloša Teodosića koji se nije najbolje snašao u Los Anđeles Klipersima, a imao je dvogodišnji ugovor vredan preko 12 miliona dolara.

Sada je prelazni rok gotov, a srpski plejmejker igraće još najmanje jednu sezonu u turskom Efesu.

BONUS VIDEO Vasilije Micić iza zavese – šampion hladne glave

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar