Odličan start Srbije na Evropskom prvenstvu.

Grafika: Slađana Đermanović

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je u prvom kolu grupe D Evrobasketa ekipu Holandije rezultatom 100:76.

PROČITAJTE JOŠ

Vanja Marinković je postigao 18 poena i bio drugi najbolji strelac na utakmici, a smatra da je start bio lošiji nego što treba.

„Malo grč, malo smo se opustili u prvih par minuta u drugom poluvremenu, tako da, jeste, bilo je malo mic po mic, ali nismo mislili da će biti mnogo gore od ovoga. Tako da je bilo ok, prvi meč na turniru, bitno da smo dobili i idemo dalje“, rekao je Vanja.

Svi igrači su se upisali u strelce, ali Marinković smatra da to i nije najbitnije.

„Nije ni bitno, rekao sam već to, bitno je samo da dobijamo. Nije bitno, daće on (Jokić) svojih 20 i kusur, tako da samo da dobijamo i idemo napred.“

Reprezentacija Srbije će drugi meč igrati u subotu, 3. septembra, od 17.30 protiv domaćina Češke.

„Biće puna hala sigurno, ima Čeha, ali ima i naših. Ne znam koliko ih je bilo sada, tako da biće sjajna atmosfera, a njima (navijačima Srbije) hvala za ovo, stvarno je bilo kao da igramo kod kuće“, poručio je Marinković.

Veliki broj navijača je došao da podrži reprezentaciju Srbije i Vanja smatra da je to bilo veoma važno.

„Ja nisam očekivao ovo, ne znam da li je iko očekivao baš ovoliko ljudi, mislim stvarno znači ovo. Kao da igramo kući. Baš je bilo ono, kao „šesti igrač“ fraza, ali stvarno je bilo tako. Baš je malo lakše kada imaš ovoliko ljudi uz tebe“, završio je Micić.

BONUS VIDEO Vasa oduševio navijače, zakucao loptu u tribinu

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram