Foto :Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Košarkaši Partizana savladali su Turk Telekom u meču 2. kola A grupe Evrokupa rezultatom 85:59.

PROČITAJTE JOŠ...

Već u uvodnim trenucima bilo je jasno da će tim iz Humske ubedljivo slaviti. Trojka Alena Smailagića, potom i Zeka Ledeja za 6:0, a nakon odbijenog naleta Aleksa Avramović i Smailagić su zaigrali fantastičnu odbranu, Balša Koprivica se nadovezao veoma lepim polaganjem, a nakon prvih 10 minuta Partizan je imao plus od devet poena.

Gosti iz Turske su uspeli da se vrate u igru, smanje na 32:28, ali je Smailagić prvo savršenom zakucavanjem raspalio atmosferu, a crno-beli su ušli u seriju od 11 poena kojom su prednost povećali na 41:28. Na poluvremenu prednost je bila sedam poena viška, 41:34, a crno-beli su pitanje pobednika rešili polovinom treće deonice. Aleksa Avramović je u tom momentima zaigrao neverovatnu odbranu, naterao rivala par puta na grešku, a razlika je ubrzo iznosila 54:39.

 

Gledajte Evrokup uz SBB i EON pakete

Utakmice Evrokupa mogu da gledaju svi SBB korisnici, na EON, TotalTV i D3 platformama, a mogu da se prate i ako niste SBB korisnik, u EON paketima van SBB mreže. Dakle, preko bilo kog interneta (PROMO)

Trojkom Smailagića razlika je povećana na +20 krajem treće četvrtine.

Upravo je treća četvrtina bila i ključna, pošto su je igrači Željka Obradovića dobili 23:7, pa je preostalo samo da to i potvrde, a završnih deset minuta proteklo je u sjajnim potezima, među kojima se posebno izdvojilo zakucavanje Uroša Trifunovića.

Sa poslednjim zvukom sirene ozvaničena je i druga velika pobeda crno-belih, a gotovo je izvesno i da će Partizan u nastavku sezone biti verovatno najveći favorit za osvajanje Evrokupa.

Crno-bele su predvodili Panter sa 19 poena, Smailagić sa 13 i Madar sa 12, dok je Avramović ubacio 10. Sa druge strane, Džonson je brojao do 14, a Harison ubacio poen manje.

Evrokup, 2. kolo

Partizan – Turk Telekom 85:59 (21:12, 20:22, 23:7, 21:18)

Dvorana: „Aleksandar Nikolić“ (Beograd); Sudije: Danijel Ierezuelo, Marčin Kovalski, Maksim Buber

Partizan: Kurucs 2, Panter 19, Ledej 7, Zagorac 2, Avramović 10, Koprivica 5, Dangubić, Smailagić 13, Mur 8, Glas, Trifunović 7, Madar 12

Turk Telekom: Perez 2, Harison 13, Akar, Gejik 6, Demir 8, Elis 2, Dokins, Džonson 14, Engindeniz 6, Ogud, Donat 8

Foto: Evrokup/Printskrin

Evrokup, 2. kolo

Utorak

Panevežis – Lokomotiva Kuban 84:85

Huventud – Haburg 73:56

Sreda

Andora – Trento 85:73

Metropolitans – Slask 86:83

Partizan – Turk Telekom 85:59

Grupa B

Utorak

Promiteas – Gran Kanarija 81:85

Venecija – Bursa 62:70

Sreda

Budućnost – Valensija 71:70

Cedevita – Burž 91:79

Virtus – Ulm 87:76

40′ Kraj

Ubedljiva pobeda Partizana, 85:59!

35′ Crno-beli čuvaju prednost – 74:51

Nema problema Partizan da kontroliše dešavanja na parketu, turski tim ne uspeva da ozbiljnije pripreti, na svaki dobar potez dođe nekoliko loših, pa crno-beli sigurnim koracima grabe ka drugoj pobedi.

33′ Daleka trojka Mura – 70:47

Rešetaju crno-beli sa svih pozicija, pa je i Mur na rođedan pogodio dugu trojku. Prethodno, sjajan napad odigrao je Panter, pogodio na drugi obruč

30′ Crno-beli na +23 pred poslednju četvrtinu

Odlično izgleda Partizan, crno-beli rutinski kontrolišu dešavanja na parketu, pa je rezultat +23 pred završnih 10 minuta.

28′ Avramović nastavlja dominaciju – 59:39

Neverovatno igra Avramović u odbrani, naterao je Džonsona na grešku u koracima i sprečio lagane poene, na to se nadovezao Smailagić trojkom, 59:39.

Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

26′ Avramović razbija Turke – 54:39

Razbija reprezentativni bek Srbije rivala, posebno u odbrani, a na njegovim krilima crno-beli su stigli do 15 poena viška.

Atraktivno zakucavanje Smailagića

 

21′ Trojka Madara, Partizan ponovo na +10 – 44:34

Odlično služi šut crno-bele, Madar je iskoristio šansu i pogodio za tri, pa domaći tim ima deset poena viška.

20′ Prekinuta serija Partizana – 41:34

Engindeniz je pogodio trojku, primakao Turke na deset poena minusa, imali su i poslednji napad, Demir pogodio trojku, pa crno-beli imaju prednost 41:34.

19′ Partizan se ponovo odlepio – 41:28

Uspeli su Turci da priđu, ali je odmah usledila reakcija u vidu znatno bolje odbrane, pogađali su Avramović i Ledej, a nakon ukradene lopte Kurucsa arbitri su gledali da li je bio nesportski prekršaj Gejika. Dosuđen je običan, Letonac pogodio oba penala, pa Partizan ima +13.

17′ Smailagić kao u NBA ligi – 34:28

Okliznuo se direktan čuvar, krilni centar Partizana je to iskoristio, uleteo u reket i snažno zakucao sa obe ruke. Potom je Avramović pogodio oba penala.

15′ Turci se vratili u igru, Pionir proključao – 30:26

Gosti iz Turske su uspeli da se vrate na podnošljivih -4, ali je pre toga Pionir proključao. Dva puta je za tri poena promašio Madar, jednom Glas, ali su navijači crno-belih umeli da pozdrave požrtvovanost svojih ljubimaca koji su se borili za svaku loptu do poslednjeg atoma snage.

14′ Smailagićeva odlična partija 

Prvo je pogodio trojku, zatim i na drugi obruč. Usledio je još jedan prelep napad i dribling Mura, koji je uspeo da otvori sebi „brisan prostor“ i lako poentira.

Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

11′ Koprivica poenima otvorio drugu četvrtinu – 23:14

Lep koš mladog centra doneo je prvu dvocifrenu razliku Partizanu, potom je usledila sjajna odbrana ali i greška Madara, pa je Turk Telekom uspeo da smanji razliku.

10′ Partizan razbija goste nakon 10 minuta igre – 21:12

Crno-beli igraju sjajno, pre svega u odbrani, igrači turskog sastava čini se da ne mogu ozbiljnije da ugroze koš rivala, pa Partizan posle prvih deset minuta ima ubedljivu prednost.

9′ Jam Madar izazvao žestoku reakciju Obradovića

Odigrali su dobru odbranu crno-beli, Madar je video Ledeja na protivničkoj polovini, bacio loptu maltene preko dve trećine terena. Ledej nije uspeo da pogodi, potom ni Madar nakon skoka u napadu, a kada su gosti poentirali iz kontre, Obradović je odreagovao izuzetno burno i potom izveo Madara iz igre. Umesto njega, šansu je dobio slavljenik Dalas Mur.

5′ Velika borbenost crno-belih – 14:7

Pogodili su Avramović sa jedne, Harison sa druge strane, mogli su gosti i do preokreta ali nisu iskoristili priliku, tačnije šut Džonsona je zaustavio Smailagić blokadom, a u narednom napadu Koprivica je veoma lepim polaganjem povećao prednost na tri poena. Ubrzo potom Perez je pogrešio, poslao loptu u aut, a Panter sa penala nakon faula Harisona pogodio jedno, promašio drugo, a zatim na aistenciju Madara nakon ofanzivnog skoka Koprivice doneo sedam poena viška.

Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

4′ Turci se vratili u igru – 6:5

Ledej je loptu u napadu Partizana izbacio u aut, potom je na trenutak poustila i odbrana crno-belih, ali je Harison promašio trojku. Ipak, izborili su se gosti za novi napad, iznudili faul Kevina Pantera (drugi), a trojkom Demira stigli na minus od jednog poena.

3′ Harison „upisao“ i Turke – 6:2

Nakon odličnog prodora i faula Smailagića stao je na liniju za slobodna bacanja, pogodio oba, pa su gosti smanjili prednost crno-belih. Pre toga, Smailagić je promašio otvoren šut za tri poena.

2′ Maestralan početak Partizana – 6:0

Prvo je Smailagić pogodio za tri poena, nadovezao se i Zek Ledej, pa tim iz Humske ima prednost na početku utakmice.

1′ Dobro došli na prenos meča 2. kola A grupe Evrokupa između Partizana i Turk Telekoma na portalu Nova.rs.

Bonus video: Katastrofalan minut košarke na utakmici Monaka i Crvene zvezde

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare