Foto: SC Derby/Filip Roganovic

Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo su pobedili Studentski centar u Podgorici rezultatom 77:92 u revanšu četvrtfinala ABA lige.

Zvezda je tako izborila plasman u polufinale regionalnog takmičenja, koje prošle sezone nije uspela da osvoji.

Tokom celog meča crveno-beli su dominirali, nisu dozvolili neizvesnost kao u prošlom meču, ali je i Studentski centar odigrao znatno slabije nego u Beogradu, pre svega u defanzivi.

PROČITAJTE JOŠ:

Najbolji u redovima Zvezde bio je Jago dos Santos sa 17 poena, a imao je i četiri asistencije. Rokas Giedraitis je dodao 12 poena, a Trej Tompkins 11 uz pet skokova, a pogodio je tri trojke. Nemanja Nedović je ubacio 13 poena (sve u prvom poluvremenu), imao je i tri asistencije, ali je u trećoj deonici isključen zbog dva nesportska faula. Dalibor Ilić ponovo nije bio u sastavu crveno-belih, kao ni Fredi Gilespi.

Kod SC Derbija najefikasniji je bio Mateo Drežnjak sa 19 poena i četiri asistencije, a Nikola Pavlićević je dodao 13.

Zvezda je slavila u seriji protiv Studentskog centra sa 2-0, te je tako zakazala polufinale sa Megom, koje će se takođe igrati na dve pobede. Sa druge strane žreba igraće Partizan i Budućnost.

Foto: SC Derby/Filip Roganovic

Gosti su mnogo bolje otvorili meč, poveli su sa 0:6, ali je onda Pavlićević odgovorio. Jago, Giedraitis i Davidovac u kreirali novu seriju, pa je Zvezda otišla na 5:13. Nadovezali su se Nedović i Topić sjajnim potezima i pogocima, a prvu deonicu zaključio je Teodosić trojkom sa skoro 10 metara – 12:29.

U drugom delu Zvezda je nastavila da „melje“ protivnika, brzo je otišla na +21, a onda je SC Derbi odgovorio serijom 7:0. Teodosić je ubaci još jednu trojku, Jago je imao nekoliko odličnih poteza, pa su gosti opet otišli na +20 – 30:50. Krajem prvog dela ponovo je Nedović pogodio za svoj 13. poen u tom trenutku, a Rokas je imao 2+1 pred veliku pauzu – 34:57.

Foto: SC Derby/Filip Roganovic

Početak drugog poluvremena bio je nešto sporiji, sudije su nekoliko puta gledale snimke, a ni na terenu igrači nisu baš blistali. Onda se odjednom ubrzao tempo, Pavlićević je imao svoju seriju poena, a onda je ubrzo domaćin napravio i 4:0 za 49:65. Nedović je isključen zbog druge nesportske pred kraj treće deonice, ali je zato Tompkins ubacio dve trojke, dok su lepe poteze imali i Topić i Bolomboj za 54:78.

Jago i Tompkins su pogodili po trojku i na startu četvrtog perioda, trener Dejan Jakara je na tajm-autima malo razbudio svoj tim, koji je uspeo da priđe na 73:87. Sferopulos je bio besan zbog pristupa u tim trenucima, ali su Jago i Topić napravili seriju od 0:5 nakon poena Bogavca i tu je bio kraj.


Studentski centar – Crvena zvezda 77:92 (12:29, 22:28, 20:21), 23:14

Dvorana: Morača, Podgorica, Crna Gora. Sudije: Saša Pukl, Sašo Petek, Josip Radojković.

Studentski centar: Bogavac 10, Pavlićević 13, Vučeljić 2, Handžibegović 2, Baćović 6, Ivišić 4, Doukins 0, Drobnjak 8, Drežnjak 19, Todorović, Kapusta 6, Mirković 7. Trener: Dejan Jakara.

Crvena zvezda: Smart 5, Teodosić 6, Tompkins 11, Davidovac 5, Mitrović 6, Lazić 2, Tobi, Bolomboj 7, Nedović 13, Giedraitis 12, Topić 8, Jago 17. Trener: Janis Sferopulos.

STUDENTSKI CENTAR - CRVENA ZVEZDA 77:92

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare