Foto: Split/Ivica Cavka

Košarkaši Partizana savladali su Split rezultatom 86:74 u meču 13. kola ABA lige.

PROČITAJTE JOŠ...

Splićani su na samom početku meča pokazali da se nisu uplašili Partizana, i prvi duel nakon novembra 2012. otvorili nešto bolje, pa su imali i pet poena viška, 15:10. Odgovorio je Partizan serijom 7-0, došao do preokreta, i, ako izuzmemo momenat u završnici prve deonice kada je bilo 19:19, nije se više osvrtao.

U tim momentima razigrao se Ognjen Jaramaz, pogađao je i za tri, i uz faul, pa je nakon 20 minuta igre imao 17 poena, a crno-beli prednost 48:42. Trebalo bi istaći i sjajnog Vila Mozlija, koji je tri uzastopna napada Partizana završio ofanzivnim skokom i zakucavanjem nakon njega.

U trećoj deonici Splićani su pokušavali da se vrate u igru, ali se u tim momentima raspucao mladi Uroš Trifunović, pogodio dve trojke, ubacio još dva šuta za dva poena, pa su crno-beli čuvali prednost. Takođe, domaći sastav je iz napada u napad gubio lopte, propuštali su svoje šanse da uhvate priključak, čak ni nakon nesportskih faulova Nikole Jankovića i Erika Mike.

Poslednju nedoumicu otklonio je Miler Mekintajer vezanim trojkama, a „tačku na i“ je stavio Jaramaz prvo fantastičnom blokadom, a zatim i trojkom koja je Partizan odvela na 10 poena viška, nakon čega je bilo jasno da će crno-beli stići do trijumfa.

Najefikasniji je bio Jaramaz za 29 poena, Trifunović je dodao 11 a Miler Mekintajer 13, dok je kod Splita bolji od ostalih bio Luković sa 18, Mesiček je dodao 16, a Marić 13.

Crno-beli imaju skor 7-6, dok je Split na 4-9.

ABA liga, 13. kolo:

Split – Partizan 74:86 (21:24, 21:24, 22:22, 10:16)

Hala: Mala dvorana KK Split

Sudije: Igor Dragojević, Radoš Savović, Ernad Karović

Split: Perković 5, Gizdavčić, Perasović, Kedžo, Marčinković 5, Šarić, Bajo, Čampara 11, Vranković 6, Luković 18, Marić 13, Mesiček 16

Partizan: Mika 6, Miler Mekintajer 13, Pejdž, Dangubić 2, Jaramaz 29, Veličković 6, Janković 6, Tomas 5, Trifunović 11, Mozli 8

Foto: Sofascore/Printscreen


Kraj! 

Pobeda Partizana.

39′ Jaramaz za tri

Partizan vodi 84:74.

38′ Što Jaramaz uradi…

…Partizan prospe. Dangubić se zaleteo nakon sjajne odbrane Jaramaza, izgubio loptu, ali srećnom po crno-bele Splićani su poprilično dezorganizovani u ovim trenucima, izgubili su još jednu loptu, pa je na snazi još uvek 81:74 za Partizan.

38′ Loš napad Partizana

Nije pogodio Dangubić nakon serije driblinga, sa druge strane ni Kedžo nije bio precizniji. Ne uspeva Partizan da „slomi“ domaće, Tomas je bio ispod koša ali je napravio grešku, pa će Split imati šansu da priđe na 2:20 pre kraja.

37′ Mesiček pogađa sa penala

Split na sedam poena minusa, 81:74.

35′ Nova trojka Miler Mekintajera

Crno-beli su na +11. Splićani su smanjili sa penala preko Mesičeka, a na 4:57 pre kraja Perković je faulirao Amerikanca. U nastavku napada, nije pogodio Miler treću vezanu trojku, pa je ostalo 81:71.

34′ Tehnička za Splićane, faul u napadu Miler Mekintajera

Prvo je plej crno-belih zamalo izgubio loptu, ona je izašla u aut, čitava klupa splita je tražila da lopta pripadne njima. Umesto toga, dosuđena je tehnička greška, Trifunović pogodio slobodno bacanje, ali nisu to iskoristili crno-beli, pošto je Miler Mekintajer napravio faul u napadu. Ipak, iskupio se trojkom za 10 poena razlike, 78:68.

33′ Ređaju se greške Splićana

Marčinković je ponovo loše uputio loptu ka saigračima i po 14. put predao loptu crno-belima. Partizan za to vreme ima samo tri izgubljene lopte.

32′ Jaramaz, ponovo – ovog puta u odbrani

Kakva rampa! Perković je krenuo na polaganje, Jaramaz je uspeo da ostane u vazduhu, a potom „smečuje“ loptu o tablu. Krunisao je to Dangubić pogotkom za dva poena.

Počunje završnih 10 minuta

Jaramaz probija odbranu rivala i postiže svoj 26. poen, 72:64.

Kraj treće četvrtine

Partizan je preko Erika Mike, koji je pogodio za dva, uspeo da odbije nalet rivala, pa će u završnih 10 minuta ići sa 70:64.

28′ Split se primakao

Čampara je pogodio trojku, a domaći smanjili na minus od četiri poena, 68:64.

28′ Ponovo Marić ne greši

Drugi put našao se na liniji penala nakon nesportskog faula, drugi put je pogodio oba bacanja, ali je u napadu koji je usledio Mesiček praktično poklonio loptu crno-belima.

28′ Veličković za tri! 

Partizan je otišao na 68:61 nakon pogotka kapitena crno-belih, nakon čega je Erik Mika napravio nesportski faul nad Marićem.

Na utakmici je i Ilija Đoković, reprezentativac Srbije koji igra za Split, ali će propustiti narednih od četiri do šest meseci zbog povrede ruke.

Foto: Split/Ivica Cavka

27′ Ponovo Jaramaz!

Poentirao je za dva ovog puta, 65:59.

25′ Jaramaz za tri!

Crno-beli imaju 10 poena viška nakon trojke Jaramaza. To je njegov 22. poen.

25′ Trifunović preuzeo konce igre Partizana

Nova trojka, pa pogodak za dva poena nakon ksoka u napadu, Partizan ima devet poena viška, 60:51.

24′ Jaramaz!

Čampara je nakon promašaja Tomasa za tri poslao loptu u aut, da bi Jaramaz iskoristio šansu i flouterom crno-bele odveo na 55:51.

23′ Nesportski faul Jankovića

Krenuo je Marić na zakucavanje, Janković je napravio prekršaj, a sudije su to okarakterisale kao nesportski, pa je Marić dobio šansu da sa penala smanji razliku. Pogodio je oba slobodna bacanja, a u narednom napadu pogodio iz reketa i primakao svoj tim na minus od dva poena, 53:51.

22′ Koraci Tomasa

Nije uspeo da iskoristi Amerikanac dobar pas Jaramaza, izgubio je ravnotežu i napravio grešku. Spetljali su se i domaći, prošla je lopta Mariću kroz noge i otišla u aut. Sedma izgubljena lopta domaćih.

Počinje drugo poluvreme

Raspucao se Uroš Trifunović. Prvo je pogodio za dva, a zatim „vratio“ trojku Čampare, 45:53.

Jaramaz briljira

Ubacio je 17 poena, gotovo je nezaustavljiv, a navijače posebno raduje njegova više nego dobra igra.

Ipak, nije sve tako dobro, pa ima i navijača koji su nezadovoljni nakon prvih 20 minuta:

Šta kaže statistika?

Partizan ima pogođenih 15/25 za dva, 4/15 za tri uz 18 skokova i osam asistencija, tri ukradene lopte i tek jednu izgubljenu. Sa druge strane, Split za dva šutira 7/13, za tri 7/18, ima isto 18 skokova, devet asistencija, ali nema nijednu ukradenu loptu uz šest izgubljenih.

Potez prvog poluvremena – zakucavanje Kodija Miler Mekintajera

Poluvreme

Partizan nakon 20 minuta ima šest poena prednosti, 48:42.

20′ Veličković siguran sa penala

Mesiček je faulirao kapitena Partizana, a Veličković sa penala pogodio oba šuta, 46:40.

19′ Fantastični Jaramaz!

Treća trojka, 17 poena, crno-beli na +6. Mesiček je pogodio za Split, 44:40.

19′ Mekintajer „zaspao“ u odbrani

Luković je došao do lopte nakon skoka u napadu, faulirao ga je plejmejker Partizana, a igrač Splita razliku smanjio na tri poena, 41:38.

17′ Sjajan prodor Lukovića

Probio je kroz desnu stranu odbrane Partizana i položio Luković, pa su Splićani prišli na tri poena mijnusa, ali je Vranković odmah potom faulirao Jaramaza, a on pogodio jedno slobodno bacanje, 41:37.

17′ Konfuzni napadi oba tima

Ni Partizan ni Split ne dolaze do poena, a najbolji pokazatelj onoga što se dešava na parketu je potez Marčinkovića, Imali su Splićani kontru, ali umesto realizacije, košarkaš Splita je odlučio da u skoku napravi piruetu i pokuša pas iza leđa. Lopta je završila kod igrača Partizana, usledila je kontra i zakucavanje Miler Mekintajera, 40:35.

15′ Marić o tablu

Bacio je pravu „ciglu“ Marić, ali je ona o tablu završila u košu, pa su Splićani prišli na 36:33. Napravio je faul Dangubić nad Mesičekom u napadu, a Perković pogodio za dva i naterao Filipovskog da zatraži minut odmora, 36:35.

14′ Mika na drugi obruč

Lep koš Ameirkanca, uzvraća Mesiček, 34:30 za Partizan.

13′ Razmena trojki

Pogodio je Jaramaz, uzvratio Marčinković, a Dangubić je trećim promašajem propustio priliku da dodatno poveća prednost partizana, 32:27.

12′ Jaramaz vezao pet poena

Pogodio je Jaramaz trojku malo pre nego što je Veličković napravio faul, da bi nakon faula u napadu Splićana Jaramaz novim košem vratio crno-bele na pet poena viška, 29:24.

11′ Trojka Perkovića

Izjednačenje, 24:24.

Počinje druga četvrtina

10′ Mozli, pogađate, zakucava

Treće zakucavanje Vila Mozlija, četvrti skok u napadu i vođstvo Partizana 21:19. Loš napad Splićana, usledila je kontra Partizana a Jaramaz pogodio uz faul, iskoristio slobodno bacanje i doneo pet poena prednosti, 24:19. Čampara smanjuje na 24:21, čime je završena prva četvrtina.

9′ Mozli ponovo zakucava

Treći ofanzivni skok, drugo zakucavanje, Partizan vodi 19:17.

8′ Preokret

Gubio je partizan 15:8, nakon čega se razigrao Miler Mekintajer, a nakon par dobrih odbrana stigla je i serija 9-0, pa crno-beli vode 17:15.

7′ Mozli!

Sjajan je centar Partizana, po ko zna koji put ove sezone uhvatio je loptu u napadu, a potom zakucao i smanjio na -5. Marić je potom napravio grešku u koracima, a Tomas trojkom primakao Partizan na minus od dva poena, 15:13. Mekintajer dvojkom donosi izjednačenje.

5′ Luković za +7 domaćih

Loš šut Trifunovića za dva poena uhvatili su domaći, lopta je stigla do Mesičeka, on šutirao za tri, promašio, ali je Marčinković uhvatio loptu u napadu a Luković pogodio za dva, 15:8.

5′ Mesiček za tri!

Janković se previše udaljio, Mesiček iskoristio prostor i pogodio trojku, 13:8.

5′ Ređaju se promašaju Miler Mekintajera

Nakon promašaja za tri u uvodnom napadu, promašio je plej Partizana sa poludistance, a potom i polaganje, pa za sad nije uspeo da se upiše u strelce. Sa drige strane, Mesiček je pogodio oba penala, pa Splićani vode 10:8.

3‘ Janković jedini pogađa

Crno-beli su postigli šest poena, od toga svih šest delo je Jankovića, i svih šest je postigao iz reketa. 8:6.

3′ Janković iz reketa

Lep horog centra Partizana, crno-beli vode 4:3.

2′ Split vodi

Prvo je Janković pogodio za dva nakon nekoliko promašaja, da bi Luković trojkom doneo Splićanima prednost, 3:2.

Dobro došli na prenos utakmice Split – Partizan na portalu Nova.rs!

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar