Poraz u uzbudljivoj završnici

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su na gostovanju od Albe u okviru 32. kola Evrolige rezultatom 74:70 (24:15, 13:20, 21:22, 16:13).

PROČITAJTE JOŠ

Ovim porazom, Zvezda je otežala put ka plasmanu među osam najboljih.

Crvena zvezda sada ima dve pobede manje od osmoplasiranog Monaka uz meč manje, pa još nije sve izgubljeno, ali će po svemu sudeći morati da pobedi Bajern u Minhenu koji je sedmi sa pobedom više i dve utakmice manje.

Najefikasniji u ekipi Zvezde je bio Volters sa 18 poena uz pet asistencija, dok su dvocifreni bili i Kalinić sa 13 poena, Dobrić sa 12 i Davidovac sa 11.

U redovima domaće ekipe, sjajan je bio Lo sa 22 poena, četiri skoka i četiri asistencije, a pratili su ga Smit sa 17 i Sikma sa 13 poena i devet skokova.

Alba je tokom prvog poluvremena imala i 11 poena prednosti, ali je Zvezda do odmora prišla na dva poena zaostatka.

U nastavku je usledila velika borba i serija preokreta.

Nijedan tim nije uspeo da napravi veću prednost od četiri poena, a to je dovelo do neizvesne završnice.

Ekipa Dejana Radonjia tada propušta nekoliko prilika i Alba uspeva da se posle grešaka odlepi na pet poena prednosti.

Dejan Davidovac je trojkom na 38 sekundi do kraja vratio nadu, ali su sumnjiv faul Kalinića i poeni Sikme sa linije bacanja prelomili meč.

Zvezda u poslednjoj akciji nije uspela da postigne poene i to je bio kraj.

Što se samog toka meča tiče, krenulo je vrlo efikasno.

Prvo poluvreme bilo je pravi rolekoster.

Posle izjednačene igre u prvih nekoliko minuta gde je Zvezda poentirala uglavnom iz kontranapada, Alba je polako preuzela kontrolu meča i krenula da stvara razliku.

U Zvezdi je pogađao samo Volters, ali to nije bilo dovoljno pa je domaća ekipa uspela da se do kraja prve četvrtine odlepi na devet poena prednosti.

Ni nastavak meča nije puno obećavao.

Alba je lako poentirala u dva napada i došla do 11 poena prednosti, a da Kalinič nije ukrao jednu loptu moglo je da bude i ubedljivije.

Međutim u tim trenucima Zvezda uspeva da zategne odbranu i zaustavi napad Albe, a onda je usledila i serija pogodaka za tri.

Davidovac je prekinuo seriju promašaja sa distance, a odmah mu se priključio i Dobrić.

Dobra odbrana i četiri trojke doneli su preokret i prednost crveno-belima od dva poena.

Alba je pred poluvreme ipak uspela da stekne minimalnu prednost. Četiri promašena bacanja u nizu Luke Mitrovića, omogućili su ekipi iz Berlina da ode na odmor sa dva poena prednosti.

U nastavku je krenulo da se igra izuzetno tvrdo, a nijedan tim nije uspeo da napravi značajniju prednost. U redovima Albe se razigrao stari znanac Lik Sikma koji je počeo da pogađa i za dva i za tri poena.

Posle brojnih klackalica Zvezda u završnici treće deonice dolazi do četiri poena prdnosti i kada je delovalo da ima momentum da se odlepi pravi seriju grešaka.

Alba to koristi da u poslednju doenicu uđe sa plus jedan.

Igralo se egal do sredine poslednje deonice uz malo poena, kada se Alba odlepila na pet poena prednosti.

Utakmicu možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON pakete van SBB mreže koji su dostupni preko bilo kog interneta u Srbiji. EON sport paket dostupan je za 799 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.

Zvezda se mučila da zagradi  skok i domaći tim je uprkos dobroj odbrani srpskog šampina iz druge šanse došao do poena.

Čilnilo se da je domaći tim konačno prelomio meč kada je na minut do kraja imao pet razlike, a Volters promašio trojku, ali je posle dobre odbrane Davidovac pogodio sa distance i usledila je drama na 36 sekundi do kraja.

Odmah potom, sudije sviraju sumnjiv faul Kaliniću, a Sikma pogađa za ispostavilo se konačnih 74:70.

Zvezdi 1. aprila sledi verovatno ključan susret sa Bajernom u Minhenu u kojem mora da pobedi ukoliko želi da uđe među osam najboljih.

EVROLIGA, 32. kolo

Petak:

Monako – Baskonija 78:68

Alba – Crvena zvezda 74:70

Asvel – Olimpijakos 80:94

21.00 Barselona – Fenerbahče

Četvrtak:

Efes – Olimpija Milano 77:83

Makabi – Real Madrid 75:74

Standings provided by SofaScore LiveScore

Alba – Crvena zvezda 74:70

Dvorana: Mercedes-Benz arena Sudije: Luiđi Lamonika, Mehdi Difala, Are Haliko

Alba: Matišek 2, Nikić, Kumađe 7, Blat, Zosman 7, Da Silva 2, Smit 17, Dilou 2, Sikma 13, Lamers 2, Lo 22.

Crvena zvezda: Dobrić 12, Simonović, Ivanović 2, Lazarević, Davidovac 11, Mitrović 5, Kalinić 13, Marković 3, Vajt 4, Kuzmić 2, Volters 18.

Sve detalje možete pratiti na blogu Nova.rs.

Četvrta četvrtina: 

40′ KRAAAAJ! Poraz Zvezde posle drame – 74:70

Promašio je polaganje Volters u poslednjem napadu i krenulo je slavlje Albe.

40′ Trojkaaaaa! Davidovac vraća Zvezdu – 74:70

Zvezda je izgubila loptu i delovala izgubljeno, ali se odbranila i Davidovac torjkom vraća nadu. Sumnjiv faul je dosuđen Kaliniću, a Sikma je pogodio oba bacanja. Tajm-aut Radonjića.

39′ Ponovo ofanzivni skok i poeni Albe- 72:67

Pogodio je Volters, ali je onda ponovo Zvezda primila koš posle ofanzivnog skoka. Neverovatno.

38′ Zvezda previše greši – 70:65

Alba je sa ofanzivnog skoka došla do poena, a onda je usledio težak promašaj Voltersa za tri. Nije Alba uspela da to kazni. Dobrić je onda majstorski pogodio za dva iz prodora, ali je Lo iznudio dva bacanja i pogodio jedno. Usledila je izgubljena lopta Voltersa.

36′ Alba uzvraća udarac, ponovo pravi razliku – 70:65

Alba pravi seriju. Posle dva bacanja, usledila je ukradena lopta i laki poeni na obruču. Radonjić je tražio tajm-aut. To je urodilo plodo jer je Kalinić odmah poentirao. Alba je potom poentirala iz ofanzivnog skoka.

34′ Ludnica na terenu, pono je nerešeno – 61:61

Taman je Zvezda je povela i Alba je po ko zna koji put trojkom došla do preokreta. Usledio je i loš napad Kalinića Zvezda se uz dosta sreće odbranila, pa je Volters polaganjem doneo izjednačenje.

32′ Serija promašaja, nema poena – 58:57

Iako je dozvolila ofanzivne skokove, ekipa Dejana Radonjića je odbranila prvi napad u poslednjoj deonici. Davidovac je promašio trojku, a posle ofanzivnog skoka je ivanović iznudio faul. To nije iskoristio jer je već u sledećoj akciji napravio korake. Međutim, Alba je nije to iskoristila, Sikma je promašio trojku.

Treća četvrtina:

30′ Zvezda povela za čas ispustila prednost – 58:57

Zvezda je uhvatila ritam i posle namernog faula Bukađea koji je isključen jer je prethodno napravio i tehničku, trojkom došla do četiri razlike. Međutim Smit je pogodio trojku, a onda je iz kontre Alba uz zvuk sirene ponovo preokrenula.

28′ Sjajna Zvezda ponovo izjednačila, Kalinić u seriji – 53:53

Lepo je Lo poentirao iz prodora, dok je na drugoj strani Kalinić odigrao leđima i vratio koš. Razigra se Sikma u dresu Albe i pogodio trojku, pa nemački tim ne ispušta prednost. Volters je prelpo probio odbranu i smanjio razliku na dva poena, Bukađo je potom samo jednom pogodio sa linije bacanja, koji je zbog reakcije dobio tehničku jer je provocirao navijače crveno-belih.Kalinić je to iskoristio da donese izednačenje.

26′ Žestoke odbrane, Zvezda propustila priliku za preokret – 47:46

Period sjajne defanzive i promašenih šuteva u kojem smo videli poene sa bacanja. Kalinić je imao priliku da trojkom odnese preokre. ali je promašio a usledio je TV tajm-aut.

24′ Trojka Markovića, Zvezda se vraća – 45:44

Uspela je Zvzeda da isprati napadački Albu i spreči je da se odlepi, a onda je Marković konačno pogodio trojku za minus jedan.

22′ Bolji početak Albe – 41:37

Alba je prva poentirala posle ofanzivnog skoka, ali je prelepo odgovorio Mitrović. Odmah je Lo odgovorio, a posle promašaja Vajta, Alba nije uspela da se odlepi. Kalinić je dobio rampu u sledećem napadu, a Mitrović to nije popravio.

Druga četvrtina:

20′ Novi preokret, Alba ponovo vodi – 37:35

Vratila je Alba na kratko prednost, aonda je Dobrić pogodio drugu trojku. Alba je pogodila i zjednačila sa bacanja, a sa druge strane Mitrović je promašio oba penala. To je kaznio Lo i pogodio uz faul, pa je Radonjić tražio tajm-aut. Nije pogodio dodatno bacanje, ali je Mitrović promašio ponovo dva bacanja, ukupno pet u poluvremenu. Zvezda se potom odbranila, ali je Marković promašio sa zvukom sirene.

18′ Sjajna Zvezda pravi preokret – 31:32

Davidovac je posle tajm-auta pogodio novu trojku. a nakon promašaja Smita, Dobrić je propustio priliku za potpuni preokret. Obe ekipe su izašle iz bonusa na tri minuta do poluvremena. Alba je posle nekoliko pokušaja i skokova promašila i naredni napad jer poeni Matišeka nisu priznati zbog isteka vremena. Volters je to iskoristio i doneo preokret. Lo je potom promašio dva bacanja.

16′ Zvezda se razigrala, ponovo je neizvesno u Berlinu – 31:27

Raspoložen je Smit večeras. Sjajnom trojkom je prekinuo seriju Zvezde, a malo je falilo posle promašaja crveno-belih novom trojkom sve poništi. Zvezda je imala sreće, apotom je i Kalinić sa linije bacanja smanjio razliku. Alba je promašila i drugi put zaredom pa je majstorijom Voltersa ekipa Dejana Radonjića prišla na minus četiri. Nakon trećeg uzastopnog promašaja Albe usledio je tajm-aut.

14′ Kakav odgovor Zvezde, za minut sve preokrenula – 28:23

Kada je delovalo da je Zvezda u velikom problemu, sve se preokrenulo. prvo je Davidovac pogodio trojku, a onda je to uradio i Dobrić posle dobre odbrane. Zvezda je imala priliku da još smanji rezultat, ali je Kalinić izgubio loptu-

12′ Raste prednost Albe -28:17

Sve veći problemi za Zvezdu. Samo je Kalinić iz kontre poentirao, ali kada dođe do pozicionog napada, kreće greška za greškom što Alba kažnjava.

#social-embed_2

11′ Bizarna scena na startu druge četvrtine – 24:15

Zvezda je promašila prvu akciju u nastavku, ali sudije nisu pustile vreme za igru, pa je zbog propusta lopta dodeljena ponovo Zvezdi jer je ona imala posed. Kako meč nije nastavljen posle pauze, sudija je odlučio da pošalje igrače na tajm-aut.

Prva četvrtina:

10′ Loša Zvezda u finišu četvrtine, Alba se odlepila – 24:15

Mitrović je dobrim potezom nakon pauze iznudio dva bacanja i pogodio samo jedno.  Međutim, Lo se potpuno otkačio i trojkom je doneo prvi put dvocifrenu prednost. Ivanović je u sledećoj akciji iznudio nova bacanja, ali je i on samo jednom bio precizan. Zvezda je uspela da odbrani napad Albe, ali nije to iskoristio Marković koji je iz elike daljine promašio trojku.

9′ Alba u velikom naletu, Radonjić tražio tajm-aut – 21:13

Pogodio je Lo oba bacanja, a posle izvedene lopte sa strane i promašenog šuta, Alba je došla do skoka i poenima Matišeka povela sa osam poena prednosti. Radonjić je zatražio tajm-aut.

Foto: EPA-EFE/Enric Fontcuberta

8′ Alba trojkama pravi preokret – 17:13

Kao i u prethodnoj situaciji, čim je Zvezda povela, Alba je trojkom preokrenula, a posle lošeg napada gostiju preko Smita došla do tri poena prednosti. Volters je odmah odgovorio prelepim flouterom i već ima osam poena. Lo je postigao i treću trojku, a Zvezda je izgubila loptu i zatim je Volters napravio nameran faul.

6′ Kakva odbrana Zvezde, serija Kalinića – 9:11

Pogodio je jedno bacanje Kalinić, ali je dobrom odbranom Zvezda naterala Albu na faul u napadu. Marković to nije kaznio trojkom, ali jeste Kalinić iz kontre posle još jedne dobre odbrane.

5′ Zvezda trči kontre, Alba pogodila trojku – 9:8

Ponovo je Zvezda posle dobre odbrane uspela da poentira u tranziciji i prvi put povede, ali je Alba odmah odgovorila trojkom preko Smita. Sa druge strane, Zvezda se muči u šutu sa distance, ali će Kalinić sa bacanja imati priliku za novi preokret posle tajm-auta.

#social-embed_1

4′ Zvezda sjajna u kontrama – 6:6

Dve sjajne kontre Crvene zvezde donele su lake poene, a počelo je i da se igra bolje u odbrani.

2′ Problemi u napadu i reketu za Zveudu – 4:2

Lako je Alba dva puta poentirala iz reketa preko Kumađea, dok je samo Volters uspeo da probije odbranu Albe.

Zagrevanje je u toku

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar