Nikola Jokić
Nikola Jokić; Foto: TAnjug/AP Photo/David Zalubowski)

Sve se promenilo u danu.

Nikola Jokić više nije lider u MVP trci prema poslednjim informacijama sa zvaničnog NBA sajta.

PROČITAJTE JOŠ

Iako je u ranim jutarnjim satima na prethodnom preseku bio lider, NBA liga je ipak odlučila da napravi promenu i na prvo mesto stavi centra Filadelfije Džoela Embida.

On je sada postao favorit da dobije nagradu na kraju sezone, do koje je ostalo još dve nedelje. To bi mu bila prva takva nagrada u karijeri.

Na trećem mestu je Janis Adetokumbo, dok se na četvrto mesto popeo Džejson Tejtum.

Slede Luka Dončić, Dža Morent, Devin Buker, Demar Derozan, Kevin Durent i Karl Entoni Tauns u deset najboljih.

NBA je promenu objasnila na sajtu.

„Embid je postigao minimum 32 poena na četiri utakmice zaredom, da bi zatim prekinuo seriju sa 21 poenom protiv Reptorsa. Embid je odmarao protiv Majamija, da bi Lejkersima ubacio 30+ poena, uz 10 skokova, tri ukradene i tri blokade. Ima najviše utakmica sa 30+ poena, najviše utakmica sa 30+ poena i 10+ skokova, a Fila je na jednu utakmicu zaostatka od šampiona Milvoki Baksa. Siksersi su na 26-8 skoru kada Embid ubaci 30+ poena. Sada ga muče leđa, pa više odmora“, napisali su za Embida“.

Tu je i objašnjenje za Jokićev pad.

„Jokić nastavlja da igra nešto slabije, pošto od poslednjeg ažuriranja MVP liste, Denver ima skor 1-3. Posle poraza od Klivlenda i Bostona, Jokić je ubacio 30 poena i 14 skokova na samo 15 šuteva protiv Klipersa, a onda su izgubili od Finiks Sansa“, ukratko je obrazloženo na sajtu NBA.

BONUS VIDEO Luda trojka Ognjena Dobrića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare