Dušan Alimpijević
Dušan Alimpijević; Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Mladi srpski trener napravio je pravi "bum" sa turskom ekipom, a i u budućnosti ima velike ambicije

Srpski trener Dušan Alimpijević prošle godine napravio je možda i najveće iznenađenje u evropskoj košarci pošto je sa Bursom stigao do finala Evrokupa.

Alimpijević je za samo dve godine u turskom klubom uspeo da stvari postavi na pravo mesto, motiviše igrače i sa njima rapidno napreduje.

PROČITAJTE JOŠ:

Srbin je proglašen i za najboljeg trenera u Evrokupu prošle sezone, a od maja 2021. godine mu teče trogodišnji ugvoor sa Bursom.

„Bilo je iznenađenje za mnoge ljude moje produženje ugovora, jer ne znaju za moj odnos sa ljudima u klubu. Ovde je nešto veoma posebno i to je veće od nekih uobičajenih odnosa između trenera i uprave, sponzora i svih u klubu. Za samo dve godine, uradili smo neverovatan posao, nešto veliko. Ako budem dobar, budućnost je tu. Ali ako ne radim dobro, nije važno da li sam u Bursi ili Barseloni. Ako vam ne ide dobro, godine nisu bitne. Mislim da imam vremena i budućnosti ako budem dobar i ako dobro radim“, izjavio je Alimpijević.

Dotakao se i važne teme za srpsku košarku, a to su mladi talentovani treneri, koji ne dobijaju previše prostora za rad.

„Košarka se menja. Ne možemo da pričamo o istom sportu ni pre tri godine ni danas. Ako se vratite u prošlost pre 5 ili 10 godina, sigurno je to sasvim drugi sport. Kada imaš lošu rutinu, stalno ponavljaš isto sa istim trenerskim imenima. Imamo mnogo talentovanih trenera za koje nismo ni čuli. Ne znamo za njih. Ne znamo njihova imena. Nisu imali svoju ulogu da dobiju šansu. Možete li zamisliti koliko talentovanih trenera imamo u Turskoj koji neće imati priliku da rade na visokom nivou. U Srbiji pravimo istu grešku. Za ove stvari vam je potrebna hrabrost, da biste nekome dali šansu. Jedna stvar je veoma važna: razumeti šta je uspeh. Nije to jedna godina. Treba vam još godina. Ne kažem da moraš da budeš šampion 3 ili 4 godine zaredom. Ne radi se o jednoj godini. Bursaspor upravo sada, radi neverovatne stvari tri godine zaredom. Mlad smo klub, a ono što smo uradili za samo dve godine, sigurno moramo da se složimo da je ovo nešto posebno“, dodao je srpski stručnjak.

PROČITAJTE JOŠ:

Osvrnuo se i na finale Evrokupa sa Virtusom u kom je poražen, nakon čega nije stigla ni pozivnica Evrolige.

„Nismo razočarani što nismo dobili pozivnicu Evrolige nakon tog finala. Zato što smo želeli da naš klub još bolje pripremimo za narednih nekoliko godina, da bude stabilniji, da imamo veći budžet i da se uozbiljimo. Mislim da smo ove godine spremniji nego prošle godine što se tiče organizacije i svega“, zaključio je Alimpijević.

BONUS VIDEO Pešić i Lučić posle poraza od Italije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar