Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Košarkaši Mornara doživeli du poraz u 13. kolu na svom terenu od ekipe FMP-a rezultatom 113:102. Meč je obelžio neverovatni Trent Frejzer sa 45 poena i osam pogođenih trojki kojima je doneo 10. pobedu svom timu.

Trener domaće ekipe Mihailo Pavićević nije bio zadovoljan suđenjem zbog toga je tokom meča ušao u klinč sa hrvatskim sudijom Tomislavom Hordovim i tada mu je rekao: „Kako vas nije sramota, ne smete od Čovića da pisnete“.

PROČITAJTE JOŠ

„Iznenađen činjenicom da je moje obraćanje sudiji, izgovoreno u afektu, pod posebnom tenzijom, bacilo u senku odličnu utakmicu između Mornara i FMP-a i sjajne partije Frejžera, Rasela i ostalih aktera na terenu, upućujem, na početku, iskreno i javno izvinjenje gospodinu Nebojši Čoviću, koji uopšte nije bio moja meta, kako je to ispalo, odnosno kako se potencira.

Moja žaoka bila je usmerena ka pojedinim sudijama koje ne tretiraju klubove na isti način, niti ih gledaju istim očima. Kada nije dosuđen očigledan faul na Raselu, pri rezultatu 91:97, a na drugoj strani, pod našim košem, jeste, uz dodatno bacanje, eksplodirao sam, jer je umesto 93:97, posle meni dosuđene tehničke greške, u nekoliko sekundi, vođstvo gostiju skočilo na nedostižnih 91:101.

Kajem se što sam, ničim izazvan, pominjao Nebojšu Čovića i što sam postao kolateralna šteta u raspirivanju nekih starih vatri. Ne želim da se preko mojih leđa vode tuđe bitke. A ponajmanje imam razloga da napadam Čovića i Crvenu zvezdu, sa kojima naš klub ima izvanrednu saradnju i odnose. Uostalom, kao i sa svim drugim klubovima i njihovim vodećim ljudima u ABA ligi. Tako želimo i da ostane i uveren sam da će ostati, uprkos ovoj mojoj, ponavljam, nepotrebnoj i ishitrenoj reakciji. Poznato je da sam temperamentan čovek, bez dlake na jeziku, ali kao što čvrsto stojim iza onoga što kažem kad mislim da sam u pravu, tako umijem i da priznam grešku“, rekao je Pavićević za zvanični sajt Mornara.

BONUS VIDEO Obradović sočno psovao posle lošeg napada Partizana i velikog promašaja

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar