Trifunovic Partizan
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Košarkaš Partizana Uroš Trifunović izjavio je da srećan što se košarka vratila i što je konačno na okupu sa svojim saigračima.

Crno-beli bazične pripreme odrađuju u Vrnjačkoj Banji, a pre toga nekoliko dana su radili u Beogradu.

„Presrećan sam što se košarka vratila nazad. Kasnio sam neka dva-tri dana zbog povrede zgloba, sada sam polako počeo da treniram. Lepo mi što vreme provodim sa saigračima i što se sve vraća u normalu“, rekao je Trifunović za TV Partizan.

PROČITAJTE JOŠ

Mladi košarkaš govorio je i o tome kako je proveo leto i neočekivanu pauzu zbog koronavirusa.

„Dosta sam trenirao i košarku i teretanu. Celo leto sam radio sa pomoćnim trenerom Acom (Matovićem prim.aut). Spremao sam se kao što su se svi spremali. Ne može leto bez košarke ako želiš da budeš igrač“, rekao je jedan od predstavnika Srbije na ovogodišnjem NBA draftu.

Trifunović je prošle sezone imao odlične nastupe u crno-belom dresu, a očekuje da će u novoj imati značajniju minutažu.

„Nadam se, tereniram i idem ka tome. Probaću svaki minut da iskoristim najbolje što mogu, i naravno da ne ‘poletim'“.

Partizan će se sledeće sezone takmičiti na četiri fronta (ABA liga, Superliga, Evrokup, Kup Koraća), a cilj ekipe Vlada Šćepanovića su trofeji.

„Mislim da nema neke razlike u odnosu na prošlu sezonu, 80 odsto ekipe nam je ostalo. Došli su Kodi i Dangubić, vratio se Stefan Janković. Svi su se brzo uklopili. Naravno, napadamo sve trofeje“, rekao je Trifunović i osvrnuo se na neizvesnost oko početka nove sezone.

„Neizvesnost je prisutna, ali mi treniramo kao da sve počinje normalno. U krajnjem slučaju, ako se i odloži početak, nastavićemo da treniramo“.

Jedno od pitanja za 19-godišnjeg Trifunovića bilo je kako teče oporavak njegovog oca Aleksandra, proslavljenog košarkaša i trenera, koji je prošle godine doživeo moždani udar.

„Bolje je, hvala Bogu. Neko ko ga ne zna, ne bi ni rekao da je bio bolestan. Vidim veliki napredak i mislim da će to uskoro, što bi se reklo, biti za zaborav“, zaključio je Trifunović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar