Ostoja Mijailović predsednik Košarkaškog kluba Partizan podnosi finansijski izveštaj
Foto Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

Ostoja Mijailović, predsednik Košarkaškog kluba Partizan, posetio je ekipu koja se za sezonu priprema u Vrnjačkoj Banji.

PROČITAJTE JOŠ

Prvi čovek crno-belih je za BC Partizan TV govorio o „bankrotu“ Partizana, dugovima, i finansijskom izveštaju koji je APR vratio na ispravku, pa su to mnogi protumačili kao pokušaj kluba iz Humske da prikrije pravu finansijsko stanje.

„Oko toga se stvorila fama u Srbiji, stalna prepucavanja koliko koji klub duguje, koliko koji klub troši novca. Mi se bavimo košarkom i nama su rezultati glavni cilj. To se sada, nažalost, izgubilo u tim prepucavanjima i mi koji vodimo klubove počeli smo da ličimo na pojedine političare koji se prepucavaju po medijima. Od ovog trenutka ćemo se okrenuti sportu i nećemo više da odgovaramo na razne prozivke“, rekao je Mijailović.

On je, ipak, imao potrebu da navijačima Partizana pojasni kakva je finansijska situacija u klubu.

„Partizan nije namerno iskrivio godišnji finansijski izveštaj već se radi o knjigovostvenoj grešci, agencije koja nam to radi, i APR je vratio taj deo na ispravku. Od greške se napravila priča da Partizan ne želi da preda izveštaj“.

Mijailović tvrdi da su se sada „pojavili pametnjakovići koji kažu da Partizan nije na dobrom putu“, ali da je slika drugačija.

„Šta znači bankrot? Kome Partizan danas duguje? Partizan je isplatio igračim plate za dve sezone unazad i isplatio je ceo menadžment. Partizan to u poslednjih deset godina nikada nije uradio. Kako se gomilao dug od sedam miliona? Tako što su se prenosile po tri, četiri ili pet plata, igračima se nije isplaćivao novac i onda su kroz razne pregovore pokušavali da izađu iz te situacija. Kada sam došao u Partizan, bilo je sedam-osam postupaka pred BAT. U ovom trenutku imam 2-3 postupka pred BAT, jer je došlo do neslaganja u finansijskim obavezama. Mi nismo hteli da prihvatimo obaveze koje nisu pripadale Partizanu. Svako misli da treba da zaštiti igrača i agenciju, a klubove niko ne štiti niko. Mislim da je istina negde na pola. Mi nismo u teškoj situaciji, ali čovek ipak treba da bude realan. Veliko je pitanje kakva će sezona biti, da li će se igrati pred publikom… Partizan je klub koji u velikoj meri živi od navijača i prodaje karata“.

Prvi čovek Partizana je zatim pojasnio ulogu navijača.

„Mi smo prošle godine do jula meseca od sezonskih karata imali prihod od 500.000 evra. Prošle godine smo od ulaznica imali milion evra, a sada je sezona prekinuta u najtragičnijem trenutku za Partizan, kako rezultatski, tako i finansijski. Tek su nas čekali brojni mečevi pred našom publikom. Kada pogledate to što Partizan ima sa svojom publikom, to nema nijedan klub u ovom delu Evrope. Time se ponosimo, koliko god da je teško, mi ne smemo da odustanemo zbog naše publike. Naši navijači su dočekali igrače i u Vrnjačkoj Banji i hvala im na tome. Partizan je nešto posebno, ima tradiciju koju neguje decenijama, koju drugi timovi nemaju i mogu samo da mu pozavide“, rekao je Mijailović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar