Foto: Starsport

Trener košarkaša Splita Slaven Rimac kaže da mora da bude realan po pitanju rezultata u meču sa Crvenom zvezdom.

Zvezda je pobedila Split u Železniku u meču 13. kola ABA lige sa 89:67 i tokom drugog poluvremena je uvećavala prednost stvorenu serijom 11:0 pred kraj prvog poluvremena.

PROČITAJTE JOŠ:

Majk Tobi je imao 24 poena i bio je apsolutni lider na terenu u oba tima, a najbolje mu je iz Splita parirao Šenon Šorter sa 17 poena.

„S obzirom na to da je iza nas nedelja sa, ovo je praktično četvrta utakmica u šest dana, mislim da je prekratka priprema bila. Imamo povredu prvog centra. Zvezda je igrala koliko je dovoljno da bi ostvarila ubedljivu pobedu. Sigurno je da kao sportista hoćeš i trudiš se da pružiš što bolji otpor, ali treba gledati i realne činjenice kakve jesu. U nekom delu, pogotovo prvo poluvreme, mislim da nije trebalo da se završi sa minus 13, dakle, trebalo je ostati šest, sedam i onda bi treća četvrtina pružila više uzbuđenja, ovako je Zvezda u prvih četiri, pet minuta uhvatila dobar ritam i posle je bilo dvadesetak razlike. Čestitam Zvezdi, a mi se okrećemo narednim utakmicama“, rekao je Rimac posle meča.

Ukazao je potom i na neke od problema sa kojima se njegov tim susretao od početka sezone do sada kada Splićani imaju četiri pobede i devet poraza.

„Mislim da nam je važno, ali treba znati da smo krenuli u sezonu sa drugim strancima. Ovo što sada imamo na terenu je bolje nego prva selekcija koju smo napravili i za sve je potrebno vreme. Imamo dosta pehova tokom cele sezone s povredama i košarkaše koji su već u dva, tri navrata izostajali s utakmica. S obzirom na sve što se dešavalo, ne mogu biti nezadovoljan, ali mislim da imam ekipu koja na tabeli može da stoji bolje, samo što mora to da pokaže na terenu“, dodao je Rimac.

BONUS VIDEO: Top 5 zakucavanja nedelje u Evroligi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar